Най-голямата легенда на Норвегия поиска да се състезава за Русия

OFFNews 11 април 2017 в 19:04 6581 0

Сензационен трансфер е напът да се осъществи в ски бягането. Норвежката легенда Петер Нортхуг намекна за непреодолими проблеми с местната федерация и разкри, че е готов да кара за Русия.

Двукратният олимпийски и 13-кратен световен шампион сподели намеренията си да се свърже с ръководството на руската федерация и да предложи официално услугите си.

"Това не е шега, 1 април мина. Готов да изслушам евентуално предложение, ако има интерес и от другата страна", каза Нортхуг пред "Спорт-Експрес".

Всичко за Петер Нортхуг може да научите тук

В Русия веднага се размечтаха за един непобедим дует в лицето на местната звезда Сергей Устюгов и Нортхуг. Подобен дует би направил руската щафета страшилище, като се отчита, че единственият вариант да стане по-силна е с включването на друг норвежец вместо Нортхуг - актуалната им звезда Мартин Йонсруд Сундби.

Притесненията са свързани също с временната форма на Нортхуг, който съвсем не е онзи доминатор, който феновете помнят. В последния сезон за Световната купа той завърши едва 65-и. От друга страна по неговите собствени думи Устюгов изпитва респект единствено пред него и двамата наистина може да се сработят добре.

Другите резерви към Нортхуг са свързани с възрастта му - 31 години, както и с евентуална война с влиятелната норвежка федерация, която има солидни позиции в международните структури и може да донесе допълнителни проблеми на руснаците, които са следени под лупа за употреба на допинг.

Не на последно място - Нортхуг вече използва веднъж "руската карта" през 2013 година, когато влезе в спор с федерацията за парите от спонсорите. Тогава той получи исканото и остави руснаците да се чувстват прелъстени и изоставени на езика на любовта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови