Новият директор на "Пирогов" няма необходимото образование за поста

OFFNews 25 февруари 2017 в 15:33 37685 4

Снимка facebook

Новият директор на Пирогов, проф д-р Асен Балтов, назначен от служебния министър Семерджиев, няма необходимия ценз за директор, защото по закон се изиска да има диплома за "Здравен мениджмънт", каквато той няма, показа проверка на OFFNews.

С решение на министъра от 16 февруари за директор на болницата е назначен Асен Балтов, който смени досегашния директор на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, а тричленният борд на директорите стана петчленен.

При проверка на актуално състояние на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов се вижда, че за новоназначения директор д-р Асен Балтов не е подадена необходимата диплома. 

Според Закона за лечебните заведения, член 63, т.1 :

"Управител, съответно изпълнителен директор, на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт".

Професор д-р Асен Балтов има придобита специалност по ортопедия и травматология, преминал е през различни курсове и специализации у нас и в чужбина по фрактурна хирургия, ендопротезиране и др. Той е тесен специалист в областта на диафизарните фрактури на раменната кост. Работил е в катедра по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия – ВМА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

25.02 2017 в 17:34

Е, пепи “белото“ като имаше пък кво!?!
Вече е известен като Менгеле Пушилката.....АГАМИСУ......

ТИКВАТА 8 години шляка цялата държава.....НИКОЙ не дума...ни вопъл...ни стон!!!

12584

2

сдг

25.02 2017 в 17:01

Е как бе,специално др.Семерджиев си го избра!

5630

1

deyan_h

25.02 2017 в 15:53

Голям Allium porrum.

Ей сега точно ги дават дипломите. Дансъокаже, че има дипломЪ с дата ден преди назначението? ))