Шарапова: Нищо няма да ме спре да постигна мечтите си

OFFNews 18 май 2017 в 11:25 4326 2

Мария Шарапова хвърли ръкавица в лицето на тенис елита, след като един от четирите най-престижни тенис турнири в света - "Ролан Гарос", ѝ отказа покана за участие в тазгодишното издание.

Бившата №1 в света двукратна шампионка от "Ролан Гарос", която се завърна след изтърпяното 15-месечно наказание заради употреба на допинг, написа, че ако този отказ е необходим, за да може тя да се издигне отново, го приема напълно. "Нито думи, нито мачове или действия някога ще могат да ме спрат да постигна мечтите  си. А аз имам много (мечти)", написа 30-годишната руска тенисистка.

Отказът от "уайлд кард" за турнира от Големия шлем дойде от Френската федерация по тенис във вторник вечерта.

Шарапова не може да участва по друг начин, освен с покана, защото участията ѝ в турнири досега не ѝ осигуряват достатъчно точки, за да се включи в жребия.

“Уайлд кард” за основната схема получиха Теса Андрианяфитримо, Фиона Феро, Миртил Гьоргес, Амандин Хесе, Ализе Лим и Клои Паке. Право на участие си спечели и 15-годишната американка Аманда Анисимова. Жребият е на 26 май, а основната фаза на турнира ще се проведе от 28 май до 11 юни.

"Ако беше контузена, може би щяхме да й дадем покана, но за допинг не е същото. Турнирът "Ролан Гарос" стои много над състезателите. Разбираме интереса на медиите и спонсорите, но си имаме принципи", коментира президентът на френската федерация Барнар Гуидичели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!