Отстраниха шефа на Софийския затвор заради дисциплинарно производство

OFFNews 20 април 2017 в 10:20 7210 1

Отстраниха шефа на Софийския затвор заради дисциплинарно производство

Снимка Никола Ончев

Директорът на Централния софийски затвор Йолант Йорданов е бил отстранен от поста си заради образувано дисциплинарно производство. От Министерството на правосъдието уточниха за OFFNews, че това е станало миналата седмица, но повече подробности не се уточняват. Временно постът ще бъде зает от заместника на Йорданов Петър Кръстев

В края на миналата година стана ясно, че срещу Йорданов тече проверка, свързана с даването на отпуски на осъдени. Повод за проверката станала преместването на ромския бос Христо Върбанов-Папата, който от 2014 г. излежава 6-годишна тежка присъда за изнудване.

Настоящата проверка срещу Йорданов не е първата. Той беше наказан със забрана да бъде повишаван в длъжност заради това, че разрешил на затворника Йосиф Йосифов-Йоско Сливенския да „излежава” присъдата си основно в болница „Токуда”. 

Йолант Йорданов пое ръководството на затвора през 2015 година. Дотогава той заемаше позицията началник сектор "Охрана и сигурност в арестите" при главна дирекция за изпълнение на наказанията.


 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!