ГЕРБ ще дарява част от депутатските си заплати, първо за културен институт на българите в Чикаго

OFFNews 10 май 2017 в 12:09 1687 0

"ГЕРБ не са против и са съгласни да разгледат предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати, само че за тази цел трябва да има дебат и да се разгледа бюджетът", каза председателят на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов.

За да докажат, че не държат на увеличението на депутатските си заплати, което влезе в сила от тази година, всички депутати от ГЕРБ ще дарят част от първите си депутатски заплати на българите в Чикаго, за да си купят сграда за културен институт, в който да съхраняват българската история в американския град, в който живеят най-много българи.

Цветан Цветанов призова и останалите партии да постъпят така с увеличението на заплатите си и да дарят част от тях за някоя добра кауза.

Още в началото на  парламентарния сезон БСП призова да се замразят депутатските заплати, но това не беше прието от мнозинството ГЕРБ и Обединени патриоти. 

Седмица по-късно обаче ГЕРБ са готови за дебат по темата. Реакцията на БСП днес беше: "Ние сме категорични, че заплатите на депутатите трябва да се замразят, а за даренията - БСП винаги е дарявала и ще продължава да дарява". 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!