Венци Мицов: Повече няма да стъпя в Каварна

OFFNews 31 май 2017 в 09:41 13160 4

Венци Мицов

Музикантът и общински съветник от "Глас народен" Венци Мицов се възмути публично от проваления фестивал в Каварна и решението на новата кметица да прекрати рок традициите в града.

Свирил съм няколко пъти в Каварна.

Стадионът се пълнеше с хора, в града витаеше дух, различен от тоя по останалото Черноморие.

Сега разбирам, че Каварна не иска да има нищо общо с рока и нищо общо с духа, който бе завладял града в последните години.

Уважаеми каварненци, същото се случи преди около 20 години със Созопол - от град на свободния дух и на хипитата с китарите Созопол се превърна в туристически град, който, макар и красив, се изпразни от своята автентичност.

Само че Созопол запази Аполония, а Каварна прави опит да се отрече напълно от най-новата си история.

Любопитно ми е дали ще махнат и лицата на рокаджиите от блоковете, на които бяха поставени.

Може би това ще се наложи, за да бъдат поставяни билборди за сензационното, ексклузивно гостуване на Фики в механата?

Мисля, че каквото и да добавя, би било излишно, за това накратко ще кажа - от този момент нататък нямам намерение да стъпя в Каварна и се надявам много хора да ме последват в това начинание.

Щом не искате рокаджии, няма да страдате от моята липса, нали така?, написа Мицов в профила си във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

31.05 2017 в 10:03

->>> Що пък не?!? Шамар да е - аванта да е! Ако се смяташ за човек от народа, какъвто никога не си бил, престани да крадеш и покажи малко благородство, ако си в състояние! А и на бай Джон и компания май твърде много си им дал, та вече не могат да ти отказват и само те гледат в очите и ти ръкопляскат на глупостите. Ако искаш завинаги да изгониш рокаджиите от този празник на свободния дух, включи се и ти ведно със завършения простак Мутафчиев само в припева на "Джулай Морнинг"! РОКЪТ ще живее въпреки всичко и без вас!!!"

42249

3

Denis Rizanov

31.05 2017 в 10:01

В линка от предния пост има препратка към публикация на оффнюС, под нея един рокаджия тогава е споделил следното:
"Е, и това доживяхме ... Пишман политици като Цоньо Ц......а ни откраднаха единственото свято и неопетнено, което ни беше останало - РОКА. Кой трябва да те кани в Камен бряг бе, Цоньо? Нали това беше "нашият празник"? Нали това беше "нашата песен"? Тези думи изричахте многократно и ти и ИКОНАТА Джон!!! Защо ни ги откраднахте? Нали бяха НАШИ? Нали се кълнеше, че община Каварна не е дала една стотинка за нито един празник на рока?!? Какво очаквате тогава? Не ви разрешават да ползвате кайрака пред огънчето ли? Нали рокаджиите са свободни по дух и никой не може да ги спре и ограничи?!? Или дотук ви беше "алтруизма" на думи?!? На тези пари ли останахте?!? ->>>

42249

2

Denis Rizanov

31.05 2017 в 09:59

Добре бе, какво стана с Тутракан? цонко нали премести рок-феста миналата година на брега на Дунав?
Там какво стана?
Венци, ти беше ли на тази "комариада"?

http://ow.ly/l26h30cb9w7