Пронизаха с арбалет котарак в село Герман

Невена Илиева 24 април 2017 в 19:09 30081 7

Снимка Димитрина Димитрова

Пореден случай на насилие върху животно - котарак бе намерен пронизан със стрела от арбалет в софийското село Герман.

Вечерта на 20 април Димитрина Димитрова и семейството ѝ чуват силни агонизиращи звуци от котка във вилна зона "Лозето" в селото, където живеят.

След като се ориентира по звуците, семейството намира котарака в двор на имот, близо до дома им. Животното е пронизано от стрела на арбалет през цялата горна част на тялото му. 

Семейството веднага откарва котарака във ветеринарна клиника в Панчарево, където му правят животоспасяваща операция за отстраняване на стрелата, разказа Димитрина пред OFFNews.

Тя обясни, че не знае дали някой се грижи за животното. 

"Голяма част от къщите тук се ползват само като вили, не се обитават постоянно", допълни тя.

Семейството подава сигнал на тел. 112 за случилото се. Оттам я прехвърлят към дежурния в районното управление, което тя от стрес от случилото се не разбира кое е - дали това на Герман или това на Панчарево. Тя казва на дежурния полицай, че иска да подаде жалба. Оттам ѝ обясняват, че след 15 минути ще получи обаждане с подробности около процедурата по подаването на жалбата.

Такова обаждане обаче Димитрина не е получила и до днес - 4 дни по-късно. Сега жената е решена да подаде сигнал - не само в полицията, но и в прокуратурата.

"Пазя стрелата, в мен е и ще я предоставя като доказателство", казва Димитрина.

На въпрос дали подозира някого от района в извършване на престъплението, жената отговаря отрицателно.

"Не подозирам никого, но преди имахме 3 кучета - едно, което живее с нас, и две, които хранехме и постоянно идваха до дома ни. От повече от месец не сме ги виждали. Чух слухове, че някой поставя кайма с антифриз в гората (вилна зона "Лозето" е близо до гората - б. р.)", споделя жената, намерила Тигър. 

Тъй като семейството не може да си позволи да плаща повече за операциите на Тигър, както наричат котарака, се обръща към фондация "Четири Лапи", които разгласяват за случая на Фейсбук страницата си, а Явор Генчев, решава да го премести в една от големите столични клиники за животни. 

В момента ветеринари правят операция на Тигър - на кост на дясното краче на котарака. Въпреки животоспасяващата операция, той е в много тежко състояние, тъй като стрелата е пронизала цялото му тяло и е увредила и белите му дробове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12796

6

Draven Filosoff

25.04 2017 в 08:11

Защо ни занимават с глупости? Няма ли за какво да пишат?

21272

5

Гароне

24.04 2017 в 22:08

Преди около 20 години в рибарското селище в Шабла, видях две 'лапета, да стрелят с прашка с приклат по таралеж от около половин метър. Скарахме им се и те избягаха, след малко ги видяхме да стрелят по чайка.
В задачата се пита:
'лапетата ли са виновни или баща им който е купил такова оръжие на дете.

За жалост сънародници такова поколение расте. :(

29585

4

Izalina

24.04 2017 в 21:44

уроди

 
X

Подкастът на OFFNews