Жена се запали пред президентството

OFFNews 03 ноември 2014 в 14:54 47296 51

Жена се запали пред президентството в ранния следобед. Сигналът е подаден в СДВР в 14:45 ч.

На мястото са пристигнали линейка и пожарна. Обгорялата веднага е била загасена с пожарогасител от служители на НСО, които първи са реагирали на случващото се. По първоначални данни тя е в тежко състояние и е откарана за лечение в противошокова зала в "Пирогов". До качването й в линейката е била в съзнание.

Районът е отцепен. 

Самозапалилата се е Лидия Петрова на 38 години от София, съобщи БНР. По информация на "Хоризонт" жената живее в Нови Искър и се занимава с фотография. Засега не са ясни мотивите за самозапалването. 

Инцидентът е станал до фонтана на "Дондуков" 2. 

Петрова е откарана в болницата с тежки изгаряния на главата и ръцете. В момента тя е приета в Клиниката по изгаряне на "Пирогов" и екип на проф. Огнян Хаджийски се бори за живота й.

Самозапалилата се жена е с 90% изгаряне изключително тежко и дълбоко. Тя е в критично състояние. Изгорени са дихателните й пътища, като в момента тя е на командно дишане, обясни проф. Хаджийски.

По думите му тези изгаряния са несъвместими с живота. 

По предварителна информация жената е имала психическо заболяване. 

Междувременно в сградата на президентството продължават преговорите с Патриотичния фронт - част от серията срещи на държавния глава с парламентарно представените сили. Президентът е бил уведомен за инцидента.

Подобен случай имаше пред президентството през март 2013 година. По същия начин охраната в президентството и преминаващи граждани успяха да реагират и изгасиха мъжа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!