Човек се запали пред президентството (обновена)

Последна промяна на 13 март 2013 в 13:41 17373 44

Димитър Димитров СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Димитър Димитров СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Човек се запали пред президентството около 13:30 ч днес. По информация на OFFNews той се казва Димитър Димитров. Името съвпада с обявените от СДВР инициали Д.Д. и с паднали от дрехите му визитки, на които е изписано "Димитър Димитров - ковано желязо".

От  СДВР потвърдиха за инцидента, за който получили сигнал в 13:35 от служители на НСО. Пострадалият е на 51 години, съобщиха от полицията. Той живее в София и има работилница за ковано и вито желязо извън столицата.

От охраната на президентството и преминаващи граждани са реагирали веднага и са успели да изгасят мъжа. Линейка веднага го е откарала от мястото на инцидента - фонтанът пред президентството. 

Очевидци разказаха, че мъжът е бил около 51-годишен, полял се е с течност от газова бутилка и се е запалил без да е изказвал някакви искания. Първо на помощ са се притекли минувачи, които се опитали да го изгасят с връхните си дрехи. Веднага след това са се намесили и охранители от НСО.

Според друга свидетелка на инцидента мъжът е горял около 2-3 минути.

На брифинг проф. Огнян Хаджийски, ръководител на клиниката по изгаряния в "Пирогов", съобщи, че Димитров е с опасност за живота.

51-годишният мъж се е залял с бензин, има 25% изгаряния - по главата, врата, гърдите и ръцете. Димитров е вдишал от парите, освен това преди 2 седмици е получил инфаркт, което допълнително усложнява състоянието му.

Първоначално е преминал през шокова зала, интубиран е и са му направени превръзки. Поставени са му системи.

Утре ще бъдат свалени превръзките и лекарите ще преценят дали да извършват операции за изрязване на обгорените тъкани.

Към момента при пострадалия не са пристигнали негови близки. Димитров е бил в съзнание при пристигането си в „Пирогов“ - казвал, че изпитва силни болки и е поискал вода.

Това е четвъртият случай на самозапалване от началото на масовите протести в страната от средата на февруари.

На личния си сайт Димитров е публикувал следното видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2013 в 20:25

Явно Димитър има дарба и златни ръце. Дано се оправи и да намери сили да продължи, защото самоубийството не е изход, а бягство!

13.03 2013 в 19:12

Айде, още един държавник-алтруист!
Навремето, като се самозапалил Ян Палах, това било доказателство, че социализмът и по-точно СССР е нещо чудовищно.
За три седмици трима души се самозапалиха в България от немотия и безизходица - кво праим с димукрацийътъ? Къде са евроатлантическите и общочовешките ценности?
Саможертвата на тримата е страшен удар в самите устои на идеологията, че свободните избори и свободният пазар са панацея. Все повече хора разбират, че свободни избори няма и свободен пазар също няма! Че им е отредена ролята на покорно стадо, което трябва да бачка и послушно да си плаща сметките и данъците; да слуша чалга, да гледа сапунки, да пие "спирт, боя и есенция"(с)Цар Киро и да яде отпадъци.
Саможертвата на тримата не е "в името на държавата", а в името на братята им по съдба.

13.03 2013 в 18:59

Аман от психопати! Вместо да се лекуват хората, които искат да живеят, парите ще отиват за лечение на кандидат-мъченици! Нямам думи!

13.03 2013 в 18:20

Димитър Димитров - име силно, занаят също! Не искам кръв да се лее от телата на народа. Нашите сърца достатъчно кървят, че и телата си да изгаряме.
Господин Димитров, пожелавам ти да оцелееш и оздравееш! После и да прочетеш какво се пише във форумите за теб. Твоята постъпка се оправдава от едни и се хули от други. Ти, Приятелю, най-добре ще доловиш, кой с какви чувства се отнася към решението ти да се самозапалиш пред президентството, и как я съприживява.
Само се оправи от огъня и тогава ще разбереш, че има и още по-ефективни начини да помогнеш на себе си, семейството и народа си!
Нека всички Космични Лечебни Енергии да се отправят към душата и тялото ти и да помогнат за твоето възстановяване.

13.03 2013 в 18:11

Става с думи.
А “всеки се спасява по единично” или “аз нали съм си добре…” ни го внушават вече 23 години - всеки може да стане милионер, стига да е умен и да работи упорито. Пропускат да ни обадят, че само с това не става - необходимо е и системно да се нарушават десетте Божи заповеди, особено "Не кради" и "Не лъжи".
Гражданското общество не е механичен сбор от преуспели индивиди, както ни внушават. Гражданското общество е сбор от хора, обединени от обща идея и общ морал - когато избрали Луций Цинцинат за диктатор, вестоносците го намерили да си оре нивата!
Някоя от партиите да има за девиз "За благото на народа"?
Кво ли питам, то народ стана мръсна дума.

13.03 2013 в 18:02

Ако не се пали народа, какво да направи? Сигурно ЕКСПЕРТИ НЕЗАВИСИМИ ЩЕ НИ СПАСЯТ...ХАЙДЕ СТИГА БЕ, ВСЕКИ НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА НЯКОЙ НА НЯКОГО СИ ПОЗНАТ, РОДНИНА И НЕ ЗНАМ СИ КАКЪВ...ТУК СЕ ВЪРТИ ЕДНА МАФИЯ, КОЯТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ОБЩО С ИНТЕЛИГЕНТНАТА МАФИЯ, КОЯТО УПРАВЛЯВА ЗАПАДА. ТАМ ГЛЕДАТ ДА ХРАНЯТ ОВЦЕТЕ СИ, ГЛЕДАТ ДА ПОДДЪРЖАТ ИМИДЖ, РЕПУТАЦИЯ, ВИЗИЯ, АВТОРИТЕТ. КАЖЕТЕ МИ, МОЛЯ НА ЕДНА СЕЛЯЦИ, ДЕТО НИ УПРАВЛЯВАТ, НУЖЕН ЛИ ИМ Е ИМИДЖ И АВТОРИТЕТ? НУЖНО ЛИ ИМ Е ДЪРЖАВАТА ДА МЯЗА НА ТАКАВА? АМИ НЕ, РАЗБИРА СЕ. ПОНЕЖЕ ХОРАТА КАТО СЕ ПАЛЯТ НЕ ПРАВЯТ НИЩО, ДА ВИДИМ ОНЕЗИ, НА КОИТО ИМ Е ПЛАТЕНО КАКВО ПРАВЯТ...ДА ВИДИМ ВЕЛИКИТЕ ЕКСПЕРТИ, ЗА КОИТО ВСИЧКИ ГОВОРИТЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ...ЩЕ СИ НАСЛОЖАТ ПОДПИСИТЕ НА БЕЗУМНИТЕ ДОГОВОРИ И ПОСЛЕ КОГО ЩЕ ОБВИНЯВАМЕ? НАРОДЪТ ДЕТО СЕ ПАЛИ ЛИ? ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН Е ЦЯЛАТА ТАЗИ ВКОРЕНЕНА ПАПЛАЧ, БАРБАР С ДРУГИТЕ БОКЛУЦИ ОТ ОБЩЕСТВОТО ДА БЪДАТ ОТНЕСЕНИ ОТ УРАГАН И ПОМЕН ЗА ТЯХ ДА НЕ ОСТАНЕ. ТЕЗИ МУМИИ ДА СИ ВЪРВЯТ ПО САРКОФАЗИТЕ И ДА БЪДАТ ВДИГАНИ ОТТАМ САМО ТОГАВА, КОГАТО ИСТОРИЯТА ТРЯБВА ДА ГИ ВЪЗКРЕСИ КАТО ЕДИН НЕГАТИВЕН ПРИМЕР, КАТО ЕДНО ЗАРАЗНО ЗЛО, КОЕТО ОСВЕН ДА НАПОМНЯ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ С ЦЕЛ, НИКОГА ДА НЕ БЪДЕ СЪБУЖДАНО. МНОГО МОЛЯ ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА СЕ СЪСТОИ ОТ 4 КОМПОНЕНТА: ПРИРОДЕН ИНТЕЛЕКТ, НАЧЕТЕНОСТ, ВЪЗПИТАНИЕ И СЪОБРАЗИТЕЛНОСТ. НЕКА ДА НЕ СЕ ОБИЖДАТ ОНЕЗИ, КОИТО ОЧЕВАДНО ИМАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ИНТЕЛИГЕНТНОСТ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ОНЕЗИ, КОИТО НИ КРАДАТ. ВИЖТЕ, ДА СЕ КРАДЕ НЕ Е ТРУДНО, КОГАТО СИ ДО КАЦАТА С МЕД. ЗА ТОВА АКЪЛ НЕ СЕ ИСКА. ИСКА СЕ ВОЛЯ ДА НЕ СЕ ПРАВИ. ДА СИ ДО КАЦАТА С МЕД И ДА НЕ КРАДЕШ - ТОВА Е ИНТЕЛИГЕНТНОСТ! НЕКА ПЪРВО СЕ НАПРАВИ ПРЕОЦЕНКА И РАВНОСМЕТКА НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА У НАС И КАКВО СЕ КРИЕ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ В ТОВА ПОНЯТИЕ...ЗАЩОТО СЕ ПЛЮЯТ МЛАДИ ХОРА КАКВИ БИЛИ - А КЪДЕ СА ИМ БИЛИ РОДИТЕЛИТЕ? ВСИЧКО Е ПРИЧИНА-СЛЕДСТВИЕ.

13.03 2013 в 17:39

Да тръгнат... ама как да стане.
Като гледам робското мислене на повечето хора и расъждения от рода "всеки се спасява по единично" или "аз нали съм си добре...", някак си оптимизмът ми, че все пак може да настъпи някаква промяна угасва...
За съжаление имам усещането, че не сме пораснали като народ... не съм сигурен дали ще успеем да пораснем преди да изчезнем...

13.03 2013 в 17:35

- Експерти казват, че народът живее по - добре от преди!
- Ама, хората казват, че не само, че не живеят по - добре, а много по - зле?!
- Да, но те не са експерти!

13.03 2013 в 17:28

http://www.jezal.narod.ru/

13.03 2013 в 17:26

По-добре да се самозапалим всички, отколкото да преклоним глава пред крадливите управници!!!