5 г. след трагедията в Бисер няма виновни

offnews 06 февруари 2017 в 06:15 5263 1

Пет години след трагедията в село Бисер делото е спряно - няма виновни, няма разследвани.

Причината за спирането на делото засега са липсващите разпити на трима свидетели. Според разследващите те са в чужбина и не могат да бъдат открити, а без тях няма как разследването да продължи, въпреки че към момента то вече е над 10 000 страници.

За издирването на тримата, както и за оказване на допълнителна методическа помощ на Районна прокуратура - Пловдив, разследването вече е изпратено във Върховна касационна прокуратура, която също ще се включи в работата на по-късен етап.

На 6 февруари 2012 година 3-метрова вълна връхлита харманлийското село Бисер и помита всичко по пътя си. Водата е от скъсаната стена на язовир „Иваново”. 10 души умират. Съборени са 56 къщи, над сто други - повредени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

06.02 2017 в 09:15

Виновни:
1. аню каиша - и.д. министър на министерство на отбраната. Пряко отговорен като министър на структура ползваща и стопанисваща въпросното съоръжение през последните 10 години преди трагедията. Министерството е преотдало на аренда за стопанско зарибяване язовир Иваново.
2. бойче банкянски - пряк ръкодител на каиша.
3. цвиноки пипонски - и.д. министър на вътрешните работи. Към неговата структура има подадени над 5 сигнала за безстопанственото отношение на арендатора и военните и не са предприели нищо. Дори уведомяване на други инстанции.
Списъка може да бъде продължен, но според мен това са отговорните персонално лица на най-висока позиция.