Барон с рога или защо Емо Фаса е известен по целия свят

Владимир Йончев 02 октомври 2012 в 19:43 16569 6

Измаменото еленче барон Еберхард фон Гемиген-Хорнберг. Снимката е от сайта на Бороинвест, но страницата вече е недостъпна.
Измаменото еленче барон Еберхард фон Гемиген-Хорнберг. Снимката е от сайта на Бороинвест, но страницата вече е недостъпна.

Впечатлен от епохалното интервю на депутата от ГЕРБ Емил Димитров във вестник "Преса" "Срещу мен е скочила зелена шайка", блогърът Константин Павлов - Комитата ни напомни за един стар свой текст, публикуван в блога му "Бели байтове за черни дни".

Признаваме си, че тази пикантна история бе непозната дори на нас, които така безотговорно и непатриотично описахме как се точат европейски пари за ловните полета край Етрополе. Случаят бе толкова драстичен, че дори органът, който е одобрил проекта, се принуди да спре парите.

Затова си позволяваме да препечатаме част от текста на Комитата, който на 2 октомври 2009 г. е описал случката донесла световна слава на Емил Димитров и вкарала ловното му стопанство на страниците на "Индипендънт", "Шпигел" и още един куп вражески медии, ловко измъкващи се от контрола на властта.

Допускаме, че с това Комитата също ще бъде зачислен към зелената шайка и ще му бъде наложена доживотна забрана да ловува край Етрополе, да пие ракия със Стоичков, да играе карти с премиера и да се вози с отборите на "Чавдар" - Етрополе и "Витоша" - Бистрица в правителствения самолет. От друга страна допускаме, че той едва ли някога го е правил, така че се надяваме и да не му липсва.

Текстът надолу е взет със съкращения от ТУК.

Още по темата

Най-важното
Всички новини

Още от Лица