Барон с рога или защо Емо Фаса е известен по целия свят

Владимир Йончев Последна промяна на 02 октомври 2012 в 19:43 15230 6

Измаменото еленче барон Еберхард фон Гемиген-Хорнберг. Снимката е от сайта на Бороинвест, но страницата вече е недостъпна.
Измаменото еленче барон Еберхард фон Гемиген-Хорнберг. Снимката е от сайта на Бороинвест, но страницата вече е недостъпна.

Впечатлен от епохалното интервю на депутата от ГЕРБ Емил Димитров във вестник "Преса" "Срещу мен е скочила зелена шайка", блогърът Константин Павлов - Комитата ни напомни за един стар свой текст, публикуван в блога му "Бели байтове за черни дни".

Признаваме си, че тази пикантна история бе непозната дори на нас, които така безотговорно и непатриотично описахме как се точат европейски пари за ловните полета край Етрополе. Случаят бе толкова драстичен, че дори органът, който е одобрил проекта, се принуди да спре парите.

Затова си позволяваме да препечатаме част от текста на Комитата, който на 2 октомври 2009 г. е описал случката донесла световна слава на Емил Димитров и вкарала ловното му стопанство на страниците на "Индипендънт", "Шпигел" и още един куп вражески медии, ловко измъкващи се от контрола на властта.

Допускаме, че с това Комитата също ще бъде зачислен към зелената шайка и ще му бъде наложена доживотна забрана да ловува край Етрополе, да пие ракия със Стоичков, да играе карти с премиера и да се вози с отборите на "Чавдар" - Етрополе и "Витоша" - Бистрица в правителствения самолет. От друга страна допускаме, че той едва ли някога го е правил, така че се надяваме и да не му липсва.

Текстът надолу е взет със съкращения от ТУК.

Виж още за:

Най-важното
Всички новини

Още от Лица

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.01 2013 в 16:49

OFFNEWS - I LOVE U!

14.01 2013 в 15:05

Моля, моля, не свързвайте Емил Димитров с ГЕРБ. Както каза г-н Бойко Борисов, по времето когато той е правил далаверите със заменки на и имоти и гори ( а сега разбирам и ловни измами ) той не е бил член на ГЕРБ. Ако не знаете членството в ГЕРБ изчиства от всички стари прегрешения. Амин :)

11.01 2013 в 12:04

Това с ловните рекорди е пълна .......... (все пак форума се чете от непълнолетни и дами). Повечето такива рекорди се поставят в ловни стопанства. Там се разхожда ловеца с един егер и егера казва може ли да стреля ловеца по това конкретно животно или не. И ако няма предварителен пазарлък, че клиента иска рекорд, просто по животното не се стреля. Също не се стреля, ако ловното стопанство е решило, че това животно ще го отглежда за рекорд. Мога да разкажа много подобни случки.

Особено комична ми беше случката с мечока Панайот. Няма да казвам в кое ловно стопанство се развива. Но там цъфва един западняшки мързел, дето дедите му са драли по три кожи от крепостните, спастрили са пари за няколко замъка, няколко са били добавени чрез династически бракове и така се е появил въпросния господин макиз/граф/барон (изберете едното) дьо/льо/фон , който се занимава с профукването на богатството. В частност ловувайки рекордни трофеи.

Във въпросното стопанство могат да му осигурят рекорд на мечка. Знаят я коя е мечката - ползвания, поради добрите си физически данни, за разплод мечок Панайот. Той си е живял много години под особени грижи, а от своя страна се е грижил за добрата генетика на мечото поколение също много години подред. Е да но всичко хубаво си има край и за мечока този край е бил близък. От известно време не изпълнявал служебните си задължения, имал си вече сума "старчески" болести, бил е вече трудно подвижен и едва ли би оцелял в дивата природа повече от седмица. От всякъде си е бил за евтаназия, но се все пак си бил отличен мечок за трофей.

И тогава се появил въпросния "благородник" търсещ да отстреля трофей. В ловното стопанство решили с един куршум да ударят два заека - да приберат едни добри пари от една страна и да прекратят земния път на мечока от друга. И без това не му оставало много.

Тук историята мълчи кой точно е натиснал спусъка за смъртоносния изстрел, но благородника със сигурност бил изпълнил съвестно инструкцията "Какво да правим ако ни срещне мечка в гората", защото срещата станала преди ловджията да стигне чакалото. Просто мечката решила, че около хората ще и е по-интересно, тръгнала да ги търси и ги намерила.

Това не попречило обаче да се пъчи по ловните изложения с един трудно достижим трофей на мечка.

Та тая работа е все едно да почна да обикалям кравефермите и като видя достатъчно голяма крава да ми я заколят и аз да почна да се фукам какъв трофей имам. Нищо по-различно.

10.01 2013 в 09:39

Мъкаааа, мъка.... ;(

... и мафиотска сакънтия!

10.01 2013 в 04:55

В момента, в който си писала, нямаше. Но по твоята идея я създадохме. Ето я Зелената шайка: https://www.facebook.com/groups/161702307302296/

03.10 2012 в 06:16

Ндаа, и аз сега чувам за пръв път тази умилителна история, чак ме разплака. Ми то като Гьобелс държи медиите в Бг поне от три години, какво се чудим защо не четем такива неща из нашите "водещи" медии, да ме прощавате?! Апропо, има ли вече фейсбук група "Зелената шайка"? Дано някой да я създава, докато пиша...