Синът на Алекс ван Хален прави кариера в атлетиката

OFFNews 24 юни 2017 в 13:12 2656 0

Поговорката, че крушата не пада по далеч от дървото не се отнася в никаква степен за сина на легендарния барабанист и съосновател на роккгрупата "Ван Хален" Алекс.

Синът му Арик, който в момента е на 27 години, прави съвсем различна от музикална кариера, а именно - спортна. На пистата младият мъж има все пак вид на рокаджия с огромната татуировка на лявото рамо, но приликите спират дотук.

Арик участва през уикенда на националното първенство на САЩ, а дисциплината му е стийпълчейз. Като малък той е пробвал да се занимава и с музика, като е изучавал пиано, саксофон, китара и разбира се, барабани, но не става професионалист.

"Спортът ме влечеше повече. Баща ми е много горд, че съм намерил собствено поприще.

Миналата година бях на квалификациите за олимпийските игри и той споделяше с приятели, че едва ли не съм на олимпиада", казва Арик ван Хален, чиято първо спортна страст е бил бейзболът, но се ориентира към беговите дисциплини в Университета в Колорадо, който е реномиран с отличните си състезатели по стийпълчейз.

Арик е свикнал с въпроса дали има нещо общо с групата "Ван Хален" като чуят името му на състезания.

"Харесва ми тази фамилия. Баща ми ми говори за рока, миналото, но аз не го разпитвам", споделя още Арик, който е и талантлив фотограф и един ден смята да се посвети на работата зад камерата.

Дотогава той ще продължи да бяга и весели колегите си от леката атлетика, които неизменно го карат да пее хитовете на "Ван Хален" при посещения в караоке баровете.


"Любима, естествено ми е "Панама", завършва атлетът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews