Наказаха 60-годишен за допинг

OFFNews 18 юли 2017 в 12:15 1284 0

Американската антидопингова агенция (USADA) продължава да предизвиква противоречиви реакции с действията си в последните дни.

След като оправда и не наказа за употреба на допинг олимпийския медалист Жил Робъртс, с обяснението, че забраненото вещество пробенецид е попаднало в организма му след целувка с приятелката му, този път USADA реши да предизвика респект сред атлетите и реши да накаже 60-годишен ветеран.

От местната антидопингова агенция обявиха, че 60-годишният състезател по спортно ходене Скот Макферсън е получил 4-годишно наказание заради нарушаване на антидопинговите правила.

Макферсън е дал положителна допинг проба за анаболни стероиди на 18 февруари 2017 г. по време на националния шампионат за ветерани в Албакърки.

В същото време Руската атлетическа федерация, която в последно време постоянно е замесена в скандали с допинг,  възнамерява да отправи запитване до Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) да разреши на състезателката по спортно ходене Клавдия Афанасиева да участва на Световното първенство в Лондон следващия месец.

21-годишната атлетка, която се състезава под неутрален флаг, спечели европейската титла на 20 км за девойки под 23 години в Бидгошч през миналата седмица. Така покри норматива за участие на планетарния форум от 4 до 13 август. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови