Оневиниха олимпийски шампион за допинг заради целувка

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2017 в 15:19 5610 1

Снимка Facebook: Dust Valley Sports

Олимпийският златен медалист Жил Робъртс се размина с обвинение за положителен допинг тест по уникален начин. При разследването на случая, атлетът обясни положителната проба с целувка със своята приятелка.

28-годишният американец, който спечели злато с щафетата на САЩ на 4 по 100 м в Рио през миналата година, е показал наличие на забранения препарат пробенецид на 24 март.

Пробенецидът има способността да замаскира анаболните стероиди и другите забранени препарати по време на тестовете с урина, съпътстващи големите спортни състезания

Робъртс се е явил на изслушване пред Американската антидопингова агенция (USADA) на 20 юни, където е обяснил, че забраненият препарат е попаднал в организма му след целувка с приятелката му.

След като се провали на допинг проверката на извънсъстезателен контрол, Робъртс беше с временно спрени състезателни права до 5 май.

Той участва на 400 метра на нациналните квалификщации на САЩ миналия месец и се класира за Световното първенство в Лондон през август, след като завърши втори.

Няколко седмици преди положителния тест приятелката на Робъртс - Алекс Салазар, е приемала медикамент за инфекция на синусите, който съдържа пробенецид.

“Те са заедно, целуват се често и страстно”, гласи част от официалното съобщение на Американската арбитражна асоциация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови