Мария Ласицкене скочи 205 см и беше ограбена в Москва

OFFNEWS 10 февруари 2020 в 01:05 5851 0

Трикратната световна шампионка в скока на височина Мария Ласицкене преодоля 205 см на турнира по лека атлетика "Руска зима" в Москва.
27-годишната Ласицкене записа най-добър резултат в света за сезона, което е и нейн личен рекорд в зала.

Вече в ролята на победител Ласицкене направи три неуспешни опита на 207 см. Върховото постижение в зала от 208 см е на шведката Кайша Бергквист и е поставено през 2006 година. На открито рекордът е 209 см и принадлежи на Стефка Костадинова, като е поставен през август 1987 година. Личният рекорд на открито на Ласицкене пък е 206 см.

Втора на "Руска зима" се класира Анна Чичерова с изравнен личен рекорд от 196 см, а трета е Кристина Корольова със 188 см.

Силният резултат на Ласицкене идва на фона на неяснотата дали ще участва на олимпийските игри в Токио след наказанието на руската федерация заради многобройни прикрити допинг нарушения от страна на местни атлети.

След състезанието Ласицкене се оплака в социалните мрежи, че е получила бракувана награда за първото място. На пластиката, която е получила е бил гравиран погрешен надпис - вместо 29-и турнир "Руска зима" е пишело, че е 28-и. Друга изненада пък я е чакала в съблекалнята. Оказало се, че някой е откраднал маратонките й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови