Ивет Лалова изпрати с прегръдка легендата Болт

Една велика кариера завърши тъжно

OFFNews 13 август 2017 в 09:02 59490 0

Снимка на прощаване с най-великия в съвременната лека атлетика. Ивет Лалова си пусна селфи с Юсейн Болт от световното първенство в Лондон.  Написа кратко и ясно "легенда".

Прегръдката на красивата българка беше едно от малкото приятни неща за Светкавицата в последния му ден на пистата. В първите минути на днешния ден той получи тежка контузия в щафетата с Ямайка.

Така Болт се прости без медал в една от дисциплините, в която също нямаше загуба на важно състезание! Световният рекордьор на 100 и 200 метра, който бяга на последен пост за Ямайка, пое щафетната палка от трета позиция. Тръгна веднага да наваксва изоставането от домакини  и американци.

Но още в първите 30 метра получи тежка контузия в левия крак и падна на пистата. Тъжна гледка! Не заслужаваше подобна раздяла, но пък мястото му в историята е осигурено отдавна.

Без конкуренцията на Ямайка домакините от Великобритания поднесоха изненада, като спечелиха щафетата на 4 по 100 метра. Втори остана САЩ, за който бяга новият световен шампион Джъстин Гатлин. Хващаният два пъти с допинг отново беше освиркан от английската публика, но май отдавна не му пука. 

Третото място е за японците, които също намазаха от контузията на Светкавицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови