Болт ще бяга с контузия в щафетата

OFFNews 08 август 2017 в 13:17 2911 0

Суперзвездата на леката атлетика Юсейн Болт ще бяга за Ямайка в щафетата на 4х100 метра на световното първенство в Лондон, въпреки че има лека контузия и усеща болка.

"Чувствам, че сме готов. Винаги съм участвал с гордост в щафетата. Ще видим на какво са способни момчетата. Като цяло имам лека болка, но не е такава, с която да не може да се справи един масаж.

Отнасям се спокойно към тази контузия. Щастлив съм да бъда в Лондон и с нетърпение очаквам щафетата", коментира Болт пред "Ройтерс".

Йохан Блейк е другият опитен състезател от щафетата на Ямайка, който ще вземе участие на 4 по 100 метра. Щафетното бягане при мъжете ще се проведе на 12 август.

Припомняме, че в събота Юсейн Болт се окичи с бронзов медал в последния спринт на 100 метра в кариерата си. Победител стана американецът Джъстин Гатлин, а втори финишира Крисчън Колумън, също от САЩ.

Новият световен шампион падна и се поклони пред Болт, който обяви отказване с края на това световно първенство. Иначе времената не бяха кой знае какви. Гатлин пресече след 9.92 секунди, Коулмън записа 9.94, а Болт остана с 9.95.

Дали ямайската легенда за завърши блестящата си кариера с триумф, ще разберем в събота вечер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови