Габи Петрова се размина с победа на европейското, но Тихомир Иванов ни донесе голямата радост

OFFNews 24 юни 2017 в 16:12 2734 0

Снимка Спортал

Само четири сантиметра на достигнаха на Габриела Петрова да запише първа победа за България на Европейското отборно първенство от Първа лига, което се провежда във финландския град Вааса. Малко по-късно обаче дебютният ни успех стана факт балгодарение на Тихомир Иванов в скока на височина, който покри и норматив за световното през август в Лондон.

Габи подобри личния си рекорд за сезона, след като постигна 13.98 м (+0.7 м/сек) в най-добрия си трети опит.

В другите си три излизания в сектора днес Петрова постигна два пъти по 13.86 м и един фаул.

Победата постигна европейската шампионка Патрисия Мамона (Португалия) с 14.02 м (+1.2 м/сек), а трета се нареди румънката Елена Андреа Пантирю с 13.80 м (+0.3 м/сек).

Георги Иванов донесе нови девет точки на България. Националният ни рекордьор в тласкането на гюле постигна 19.10 м в най-добрия си опит и с този резултат зае четвърто място. Победата с нов национален рекорд на Португалия от 21.56 метра записа Цанко Арнаудов.

Моника Георгиева се нареди 11-а в бягането на 800 метра при дамите с 2:10.06 мин. Победата с 2:02.36 мин заслужи шведката Ловиса Линд.

Плевенчанинът Тихомир Иванов пък донесе първа победа на България. Финалистът от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през миналата година направи най-силното състезание в кариерата си и за първи път премина границата от 2.30 метра в скока на височина.

Възпитаникът на треньора Георги Гетов си осигури победата още на 2.23 м, но след това качи летвата на 2.26 м, където след един неуспешен опит реши да премине на 2.28 м. Там плевенчанинът се справи от раз и се стигна до 2.30 м.

След два неуспеха, Иванов успя да се справи с 2.30 м от третия път и покри норматива за участие на Световното първенство в Лондон през август, който е точно 2.30 м. С този резултат българинът вече дели пето място в планетарната ранглиста за сезона с още няколко състезатели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови