Без изненада - Мирела Демирева е атлет №1

OFFNews 28 декември 2016 в 12:15 7981 0

Олимпийската вицешампионка в скока на височина от Рио 2016 Мирела Демирева обачвано беше избрана за Атлет на България за годината в 19-ото издание на анкетата на списание "Атлетика".

Сребърната медалистка е начело на анкетата, след като постигна най-големия успех за българския спорт през изминалата година и на 20 декември бе избрана за спортист на България във вота на спортните журналисти.

Мирела набра 376 точки от 38 бюлетини, като само в две не беше посочена на първо място. Втората позиция с 326 точки логично заслужи спринтьорката Ивет Лалова-Колио, която четири пъти е обявявана за Атлет на България в анкетата на специализираното издание.

Ивет също направи изключителен сезон с два върха – сребърни медали на 100 м и 200 м на европейското първенство в Амстердам и финал на 200 м в Рио.

Трето място също беше безапелационно с 306 точки и бе спечелено от третия ни финалист от олимпийските игри Тихомир Иванов, който стана 10-и на скок височина във финала в Рио с личен рекорд 2.29, а на еврошампионата зае престижното пето място.

В избора за Атлет на България участват спортни журналисти, които следят българската атлетика, членовете на редакционния екип на списание „Атлетика“ и експерти в атлетиката. Към техния вот се прибавя и един глас от десетката на феновете на българската атлетика, които гласуват в интернет на сайта Atletikabg.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови