Българка победи с дете на ръце на Старозагорския маратон

При мъжете турчин спечели за втори път, биатлонистът Благой Тодев бяга полумаратон за 1.34 ч. и бе отличен със специален приз

OFFNews 03 април 2022 в 18:28 5622 0

Състезатели от 15 държави участваха в седмото издание на Маратон Стара Загора. Рекордните над 800 атлети стартираха в трите състезателки дистанции.

Класическия маратон при мъжете спечели турчинът Омер Алканоглу, който финишира за 2 часа, 31 минути и 15 секунди. Омер е шампион за втори път в Стара Загора след като триумфира преди две години по същото трасе.

При жените победата е за България в лицето на Надежда Ангелова - 3 часа, 4 минути и 1 секунда, а малко преди края шампионката прегърна детето си и финишира с него на ръце.

В полумаратона за втора поредна година триумфира украинецът Богдан Семьонович с резултат 1 час, 7 минути и 19 секунди. Втори остана Стоян Владков, като по този начин той завоюва националната титла в дисциплината. При жените това стори Милица Мирчева, която оглави и генералното класиране с 1 час, 13 минути и 48 секунди.

В най-късата дистанция на 10.5 километра победители са сребърният медалист от паралимпийските игри Християн Стоянов и Лиляна Георгиева.

Актуалният световен вицешампион по биатлон за младежи Благой Тодев бе сред участниците на 21 км. Той финишира за 1.34 ч. и бе отличен със специален приз от Старозагорската община, връчен му от Красимира Чахова, зам.-кмет на града.

Роденият в Банско талант завърши сезона като европейски шампион от Поклюка, световен вицешампион от Солт Лейк Сити и носител на кристалния глобус за най-добър в индивидуалната дисциплина при младите. Тази зима 21-годишният Тодев направи и своя олимпийски дебют на игрите в Пекин през февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови