Майката на Лиза Мари Пресли оспори завещанието ѝ

OFFNews 31 януари 2023 в 08:05 17433 0

Присила Пресли

Снимка БТА/АП

Присила Пресли

Присила Пресли, бившата съпруга на рокендрол легендата Елвис Пресли, оспорва валидността на завещанието на покойната им дъщеря. Лиза Мари Пресли, единственото дете на двойката, умря на 54-годишна възраст на 12 януари след сърдечен арест.

Съдебната петиция оспорва поправката от 2016 г. в завещанието на Лиза Мари, която измества Присила като попечител на имуществото.

В документа е изписано погрешно името на майка ѝ и има подпис, който изглежда необичаен, твърдят адвокатите на Присила Пресли. В жалба до Върховния съд на Лос Анджелис адвокатите на 77-годишната Присила заявяват, че тя е научила за "предполагаемото изменение от 2016 г." едва след смъртта на Лиза Мари.

Въпросната поправка отстранява майка ѝ и бившия ѝ бизнес мениджър Бари Сийгъл като съуправители и ги заменя с децата ѝ Райли, на 33 г., и Бенджамин Киоу.

Бенджамин Киоу умря през 2020 г. на 27-годишна възраст. Райли Киоу е актриса с филми, сред които трилърът "Дяволът през цялото време" от 2020 г. и сериалът на Amazon "Терминален списък".

Според съдебното оспорване Пресли твърди, че поправката никога не ѝ е била връчена по време на живота на дъщеря ѝ, както изрично се изисква в завещанието.

Изменението на завещанието на Лиза Мари "изписва погрешно името на майка ѝ" и носи подписа на Лиза Мари, който "изглежда несъвместим с нейния обичаен и обичаен подпис", се казва в съдебното дело, видяно от Би Би Си.
Адвокатите ѝ твърдят също, че поправката не е заверена нито от свидетели, нито от нотариус.

"Въз основа на гореизложеното предполагаемото изменение от 2016 г. следва да се счита за невалидно", се казва в искането.

Правните действия се предприемат по-малко от седмица, след като семейството на Лиза Мари Пресли присъства на публична панихида за нея в семейното имение Грейсленд в Мемфис, Тенеси. По време на службата Присила прочете стихотворение, което според нея е написано от една от трите дъщери на Лиза Мари. И трите, включително Райли, са присъствали на службата.

Причината за смъртта на Лиза Мари все още не е разкрита от съдебния лекар на окръг Лос Анджелис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!