Здравка Евтимова е любимият български писател на зрителите на БНТ

OFFNews 22 октомври 2021 в 13:59 2352 0

Здравка Евтимова

Зрителският вот на БНТ и „Любимците на България“ определи Здравка Евтимова за най-обичан български писател в категория Литература. Публиката отреди първото място на автора на поредицата разкази, публикувани в над 30 страни по света, чиито творби са част от учебните програми в Дания и САЩ. Здравка Евтимова е и сред авторите на OFFNews.

В класацията бяха номинирани още Георги Господинов, Стефан Цанев, Недялко Йорданов, Галина Златарева, Михаил Вешим и Алек Попов.

„Любимците на България“ продължава с гласуването в категория Медицина, в която водещият Миро представи личностите, събрали най-много зрителски предложения. Гости и коментатори в студиото бяха журналистът Георги Милков, проф. Мая Аргирова (началник на клиника по изгаряния и пластична хирургия в Пирогов), проф. Каролина Любомирова (заместник ректор на медицинския университет в София) и водещата Мира Добрева.

Кои са номинираните лекари:

Д-р Георги Стаменов е акушер-гинеколог и специалист по репродуктивно здраве. Той е сред водещите специалисти в областта на репродуктивната медицина у нас, помогнал на много двойки да сбъднат мечтата си за дете.

Проф. д-р Тодор Кантарджиев, дмн, мзм е председател на Българска асоциация на микробиолозите и дългогодишен ръководител на Национален център по заразни и паразитни болести. Той е сред популярните лица в публичното пространство, като главен вирусолог на Националния оперативен щаб в тежките дни на епидемията от коронавирус.

Лекарската фамилия на д-р Радка Масларска и д-р Пламен Масларски се превръща в емблема за българската неонатология и педиатрия.

Д-р Александър Оскар е уважаван офталмолог, с особен принос в диагностиката на очни заболявания при деца. През 2020 г. е отличен за работата си от Българският лекарски съюз за „Лекар на годината“ - най-престижното медицинско отличие у нас.

Доц. Д-р Теофил Седлов е специалист в областта на диагностиката и хирургичното лечение на заболяванията на млечната жлеза. През 2015 г., заедно с ръководения от него екип, за първи път в България успешно извършва органосъхраняваща операция с едновременно лъчелечение при пациентка с ранен карцином на гърдата, а методът е въведен в рутинната практика на международно признатия „Breast Unit” към Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“

Д-р Николай Тивчев е тесен специалист по травматология, гръбначна хирургия и ендопротезиране на големи стави.

Известният диетолог д-р Людмила Емилова е признат експерт в областта на лечебното гладуване с плодове и чай с мед. Д-р Емилова е член на Лекарската асоциация към Американското Общество по Натурална Хигиена, а през 2007 г. получава орден „Михаил Ломоносов“ за заслуги и личен принос в развитието на дружеските отношения между народите на Русия и България и за високи постижения в опазването на човешкото здраве.

Златният медал в категория Спорт зрителите връчиха на ансамбъла по художествена гимнастика, най-много гласове в категория Кино и театър получи Мариус Куркински, а в категория Популярни двойки – Дует Ритон.

Видеата на номинираните в категория Медицина на „Любимците на България“ може да гледате на bnt.bg/lubimcite. Гласуването за тях продължава до неделя, 24 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови