Всички пиеси на "Българска армия" на половин цена през ноември (програма)

ОFFNews 30 октомври 2014 в 15:03 6929 0

По случай Деня на народните будители театър "Българска армия" ще продава на половин цена билетите за всичките си представления през ноември, но това ще стане само на 31 октомври, 1 и 2 ноември от 11:00 до 19:00 часа.

Що е то будител и вирее ли по нашите географски ширини? На този въпрос се опитват да дадат еднозначно да всички занимаващи се с култура… И ние така. Нали сме театър, пишат шеговите театралите.

Като допълват, че на "самия празник, 01.11, както и на 27.11 – ще се опитаме да ви убедим в това „Колко е важно да бъдеш сериозен”, колко е важно да не забравяш, че в крайна сметка не произходът прави хората, а начинът, по който те сами решат да се превърнат в хора. Един наш си – български будител, Юрий Дачев ще ни покани да изпием по бира с „Швейк” по Ярослав Хашек на 06.11 и 17.11, защото имаме нужда да се повеселим по един съвсем естествен начин, а Емил Атанасов на 07.11 и 22.11 ще разкаже защо „Да разлаем кучетата” понякога ни помага да излезем от локалното и да се запътим към глобалното.

В ръцете на актьорите на „Българска армия” ще пощрака „Ножица-трепач” на 08.11 и 28.11 – ще ви разкаже една криминална история с неочакван край – край, който самите вие – зрителите, можете да определите, благодарение на находчивостта на авторите Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс. Ако се придържаме към теорията, че в световната литература има определено количество сюжети и Шекспир ги е описал всичките, то тогава трябва да гледаме „Ромео и Жулиета” на 14.11, но също така не трябва да се пропуска да се види премиерното заглавие „В полите на Витоша” от Пейо Яворов на 25 и 26.11, защото неговата съвсем реална драматична любов с Мина го вдъхновява в нейна чест да напише тази пиеса и да увековечи чувствата им.

За друга една любов – към самата любов, ще ни разкаже Анатолий Крим в „Завещанието на целомъдрения женкар” на 15.11, а на следващата вечер – 16.11 – артистите ни ще изпълнят една „Бандитска опера” по Джон Гей. За празнотата вътре в нас, за вечното търсене на още нещо, за това да искаш да имаш дете, но да не можеш ни разказва „Йерма” по Федерико Гарсия Лорка на 18.11. А една от темите в необятния „Железният светилник” от Димитър Талев е за това да можеш да имаш, но да не трябва - останалото можете да видите на сцената на театъра на 20.11.

„Декамерон" или поне част от стоте новели на Бокачо ще видите на 21.11, а на 29.11 ще се вдигне „Много шум за нищо” отново по вина на Шекспир.

Освен заглавията, които ви предлагаме на Голямата ни сцена, ви каним да посетите и камерна сцена „Миракъл”, където премиерно ще се сблъскат световете на двама „Емигранти” – ученият и работникът и Славомир Мрожек ще зададе въпроса дали емиграцията е свързана само с напускането на държавните граници или ние сами си създаваме такива – вътре в нас, това ще се случи на 03, 15 и 24.11.

„Откраднати разкази ?” от Доналд Маргулис е пиеса, която за първи път стъпва на българска сцена на 14 и 29.11. На сцена-клуб „Максим” пък ще ви посрещне един „Лалугер” от Александър Урумов на 15 и 27.11, а ще можете да видите как се дават „Последни поръчки” от Джон Пристли на 28.11.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !