Уникалният спектакъл "Ние, българите" на сцената на НДК на 24 ноември

ОFFNews 29 октомври 2015 в 18:12 3208 0

Ансамбъл "Чинари".

Уникален и оригинален сет от тъпани ще се появи за първи път на сцената в най-новия спектакъл на ансамбъл "Чинари" - “Ние, българите”.

Подобен сет от тъпани се прави за първи път у нас, по собствен проект и то специално за спектакъла, който ще се състои на 24 ноември в зала 1 на НДК. Шоуто ще бъде и първото за ансамбъл "Чинари" от години насам, което ще включва традиционно българско фолклорно съдържание. То ще бъде поднесено на публиката на живо, благодарение на повече от 60 танцьори, музиканти и певици на сцената. Хореограф и режисьор на колоритния спектакъл е Асен Павлов, носител на ИКАР 2015 с ансамбъл "Чинари" за спектакъла “Траките”.

Билетите за “Ние, българите” могат да бъдат намерени в Ticke Pportal или в Билетен център в НДК, книжарници Booktrading, Office1Superstore, Гринуич, магазини Пикадили, На тъмно, бензиностанции OMV. Цената им е от 10 до 30 лв., според мястото в залата, а в някои от категориите билетите са почти изчерпани.

Главна и обединяваща роля в “Ние, българите” се пада на ритъма на тъпана, а от сцената “на живо” ще се леят вихрени български танци и хора, инструментални мелодии и песни от различните етнографски области на България. Освен невероятните танцьори на ансамбъл "Чинари" с много настроение ще ни заредят и изпълненията на трио "Булгарина" и група Etnotix, състояща се от четири момичета-гъдуларки, перкусионист, китарист и вокал.

И двете формации се появиха в сценичното пространство само преди близо година, но абсолютно заслужено и достойно ще поемат своята част от спектакъла. Със специална и много важна роля в “Ние, българите” ще е и Оркестъра за народна музика към Българското национално радио, с диригент Димитър Христов, който ще е “на живо” от първия до последния акорд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков