"Търсенето на Дори" с първи трансполов герой

ОFFNews 15 юни 2016 в 18:38 6926 5

Герои от "Търсенето на Немо", сред които и г-н Рей.

"Търсенето на Дори" ще е първият филм на "Дисни", в който ще има герой, който сменя пола си, заяви телевизионната водеща и гласът зад Дори - Елън Дедженеръс, цитирана от "Гардиън".

Лесбийската звезда заяви пред "USA Today", че "има морски скат, който става морска скатка" (бел. ред. - игра на думи на английски - морски скат на английски е "stingray/стингрей", като "Рей/Ray" е типично мъжко име, вместо това той ще стане "stingrhonda/стингронда"). Така че във филма има трансполов скат".

Твърдението на водещата идва, след като в интернет се появиха слухове, че филмът ще покаже първата двойка лесбийки в лента на "Дисни".

Режисьорът на филма каза, че всеки има право да смята, че героините са хомосексуални или не, но той лично няма да потвърди нищо.

Според Дедженеръс обаче това не е така и тя вижда хомосексуална двойка: "Мисля, че медиите, били те телевизия, кино или друго, трябва да представят всичко, което се случва на този свят. Мисля, че всеки трябва да бъде гледан и представян".

58-годишната се пошегува, че дори е обидена от представянето на лесбийки в "Търсенето на Дори", защото едната е с къса коса.

"Това ли е дефиницията на жена гей, как смеете? Това, че някой е с къса коса, не значи, че е гей. Тя просто има лош фризьор", пошегува се тя.

Това се случва насред нарастващ натиск към "Дисни" да направи някоя от своите принцеси хомосексуална. Асоциацията за правилно представяне на хомосексуалните хора в медиите разкритикува студиото, че през 2015 г. е пуснало 11 филма, в нито един от които обаче няма лесбийки или гейове.

В социалните мрежи пък текат кампании в продължението на "Леденото царство" Елза да бъде обявена за лесбийка, а Капитан Америка също да получи половинка от същия пол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13501

4

Kostadin Stefanoff

15.06 2016 в 20:38

Дедженърис се шегува разбира се , защото тя е точно късокоса лесбийка

12319

2

Чичо ви

15.06 2016 в 19:46

Очакваме нов прочит на "Аладин и вълшебната лампа", където Аладин е срамежлив гей, неуверен в своята сексуалност, но за щастие попада в пещерета, където 40-те разбойника, начело с Али Баба, го разкрепостяват, дълго и продължително, но за сметка на това - болезнено!

77927

1

El Commandante

15.06 2016 в 18:49

"Лесбийската звезда заяви пред "USA Today", че "има морски скат, който става морска скатка"

След което идва друго морско животно: Брадатия Омар, който приключва веселбата....
 
X

Да помогнем на украинските деца!