Солистката на френското радио и маестро Хория Андрееску с концерт на 22 октомври

ОFFNews 16 октомври 2015 в 17:20 2049 0

Магали Моние.

На 22 октомври от 19:00 часа на столичната публика ѝ предстои да се срещне с изкуството на забележителния диригент маестро Хория Андрееску и солистката на Орекстъра на френското радио - Магали Моние.

Двамата ще свирят в зала „България” заедно с Велин Илиев и оркестъра на Софийската филхармония

Ето и какво ще чуем в четвъртък:

- Волфганг Амадеус Моцарт – Увертюра към операта „Вълшебната флейта”;
- Волфганг Амадеус Моцарт – Концерт за флейта в ре мажор KV. 314;
- Камий Сен-Санс – Симфония №3 оп. 78 в до минор "Органова".

Билети може да намерите на касата на залата, както и на сайта ѝ.

Магали Моние е истинско откритие и една от най-търсените френски музиканти. След като печели едновременно Първа награда и наградата на публиката в престижния конкурс ARD в Мюнхен, за нея започва бурна кариера с участия в най-големите европейски и световни фестивали. Тя е солист-флейтист в един от най-реномираните европейски оркестри – този на Френското радио. Има издадени три албума, последният от които с Концертите за флейта на Моцарт. 

Хория Андрееску е главен диригент на Оркестъра на Букурещката филхармония „Джордже Енеску“, основател и диригент на Камерния оркестър „Виртуозите на Букурещ“, Професор–доктор в Националния Университет по музика в Букурещ. Постоянно канен е като диригент на най-изтъкнатите европейски оркестри: „Гевандхауз“, Щатскапеле - Берлин, Лондонски симфоничен оркестър, Виенския симфоничен оркестър, Оркестъра на Радио Виена и мн.др. Работи с музиканти от цял свят: Максим Венгеров, Ане-Софи Мутер, Джошуа Бел, Миша Майски, и др. Има издадени над 60 компактдиска за различни компании.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!