След толкова години чакане най-после пробив: Васко Жабата бе издаден от Warner Music

OFFNews 07 октомври 2022 в 10:03 8388 0

Васко Жабата

Снимка Youtube

Васко Жабата

След десетки години опити българската популярна музика най-накрая осъществи така желания световен пробив.

Гиганта Warner Music издаде ремикс на фамозния old school чалга хит "Васко Жабата" ("Комбайна вършачка" на оркестър Камчия).

Новината, която звучи като лош първоаприлски анекдот всъщност си е съвсем истинска и започва с това, че старата чалга песен на Оркестър "Камчия" с абсолютни енигматичен текст в последните месеци се превърна в хит, благодарение на социалните мржи и в частност на "Tik Tok".

Припомняме, че песента заема едно от първите места по интерес в младежката социална мрежа в Сърбия, Хърватска и Словения, а напоследък трупа популярност и в Германия, Австрия, Турция, Холандия, дори Швеция и Швейцария.

Това се оказва забележимо за гиганта Уорнър, който не закъснява да поръча няколко различни ремикса.

Със задачата се заема популярният италиански DJ Фабрицио Паризи, чиято майка е българка. Това той прави заедно със своя сътрудник The Editor.

Така с помощта на българския лицензиант - "Орфей мюзик" ремикса достига до "Warner Music", които избират парчето за фокус трак между останалите ремикси, казва за "Сега" Гергана Владимирова от "Орфей мюзик".

Фабрицио Паризи е един от най-популярните италиански DJ артисти в Източна Европа и Близкия Изток. Медиите припомнят, че той има над 3500 концерта на живо по цял свят и 7 сингъла в каналите на MTV.

Българският произход на Паризи го кара да работи и с български артисти, сред които певицата Ева Пармакова.

Официалният видеоклип на ремикса на Паризи нови лейбъла на Warner Music SEE, който е описан като "каналът на Уорнър за Източна Европа и Балканите - (Унгария, България, Румъния, Сърбия, Хърватия, Словения)", но прави впечатление, че там има само 169 последователи. Песента е пусната на 5 октомври, а до момента (07.10.2022 година, 10 часа сутринта) е гледана от 61 996 души.

В Спотифай пък ремикса носи клеймото на Уорнър Мюзик Полша. Там има 2 ремикса - клубен с дължина 2,56 минути и Extended с дължина 4,17 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови