Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

След сблъсък, търкаляне по писта и 4 счупени ребра съдът оневини приземилата се върху пенсионер Гуинет Полтроу

OFFNews 31 март 2023 в 10:10 10291 0

Гуинет Полтроу в съда

Снимка БТА/АП

Гуинет Полтроу в съда

Гуинет Полтроу не е виновна за сблъсъка с пенсиониран оптометрист, станал по време на семейна ваканция през 2016 г. на писта за начинаещи в луксозен ски курорт в Юта, реши 8-членно жури в четвъртък след съдебен процес, излъчван на живо, който се превърна в попкултурна сензация.

Актрисата беше обвинена от 76-годишният Тери Сандерсън, който претендираше 300 000 долара обезщетение заради четири счупени ребра и психологически травми вследствие сблъсъка, след който двамата се свлекли по склона, а Полтроу се приземила върху него. Съдът не му присъди обезщетение. Вместо това съдебните заседатели присъдиха на Полтроу 1 долар - стойността на насрещният иск за обезщетение, заведен от нея. Със символичната сума тя искаше да покаже, че не става въпрос за пари.

Полтроу, която присъстваше на всички съдебни заседания, отричаше да има вина от самото начало. На финала тя нарече обвинението "фалшиво", съгласяването с което би компрометирало почтеността ѝ, благодари на съдията и журито и пожела "всичко най-добро" на Тери Сандерсън. На последното той отвърна с "Благодаря ти, скъпа".

Отхвърлянето на иска завършва двуседмичното съдебно производство, което до голяма степен се основаваше на репутацията, а не на паричните обезщетения, заложени в делото. Адвокатите на Полтроу определиха жалбата срещу нея като "пълна глупост".

Полтроу се яви на свидетелската скамейка по време на процеса, за да настоява, че сблъсъкът не е бил по нейна вина, и да опише как е била зашеметена, когато е усетила "тяло, притиснато към мен, и много странен хъркащ звук".

Процесът се проведе в курортния град Парк Сити, където в началото на кариерата си Полтроу се появява за премиерите на своите филми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови