„Силата се пробужда”: Кой е бащата на Рей? И още 7 големи въпроса

OFFNews 14 декември 2015 в 09:07 15403 3

Хан Соло

Снимка „Телеграф”

Докато Хан Соло редовно присъства в трейлърите на „Силата се пробужда”, Люк сякаш го няма.

Вероятно знаете, че седмата част на „Междузвездни войни” ще бъде пусната в Обединеното кралство през седмицата, пише „Телеграф”, за да отбележи осем от „най-големите, най-горещите” въпроси, които дразнят любопитството ни.

Разбира се, ние не сме гледали филма – уточнява британският всекидневник. – Но включихме тук някои от последните теории, спекулации и слухове сред феновете.

1. Къде е Люк? Трейлърите досега ни показаха много кадри с Хан Соло (Харисън Форд) и няколко погледа към ген. Лея (Кари Фишър). Но Люк Скайуокър, героят на Марк Хамил, отсъства. Най-сочната версия в интернет е, че той е изоставил добротата си на джедай в полза на тъмната страна на Силата. Друга теория подсказва, че е отишъл в доброволно изгнание, тъй като не може да владее мощта си...

2. Кой ще бъде новият джедай? Беглецът щурмовак Фин, игран от Джон Бойега, вдига лазерен меч в някои от новите трейлъри. Това подсказва, че може би има усет за Силата и ще развие умения на джедай. Но някои фенове подозират, че той само отклонява вниманието ни, докато действителният бъдещ джедай е Рей (Дейзи Ридли). Може би ще има двама джедаи. Или изобщо няма да има. Може би Чуи ще бъде новият джедай. Единственото, което можем да направим, е да чакаме и да видим.

3. Ще получи ли Йода вест от Маз? Освен кратко появяване в един от последните трейлъри не сме видели или чули кой знае колко за героя на Лупита Ньонго – 1000-годишния космически пират Маз Каната. Но на анеотдавнашна пресконференция (чрез moviepilot.com) режисьорът на филма Джефри Ейбръмс подсказа съществен от факт от неговото минало.

„Смятам, че в някакъв момент пътищата на Маз и Йода са се пресекли – каза той. – Това, разбира се, не е свързано със събитията от миналите филми. То се случва в този филм.”

4. Ще умре ли важен герой? През лятото имаше един особено разстройващ слух за „Междузвездни войни” – че в „Силата се пробужда” идва краят на живота на ключов герой. Още се молим да не е вярно.

5. Как са свързани действащите лица? В интервюта и промоционални материала Рей (на Дейзи Ридли) беше описвана като сираче. Но малко фенове вярват, че е така. (Люк Скайуокър дълги години смяташе, че баща му е умрял, а знаете какво излезе.) Има версии, че Рей носи кръвта на Скайуокър и е или дъщеря на Хан Соло и Лея, или дъщеря на самия Люк. А неотдавна пуснат китайски трейлър, в който Рей казва, че миналото й е "засекретено", разпали бушуващите бездруго спекулации. Дали пък произходът на Рей не е умишлено скрит, в интерес на нейната сигурност?

Много фенове подозират също, че главният лош – Кайло Рен (Адам Драйвър) би могъл да е брат на Рей. Неговото пристрастие към шлема на Ведър би могло да подсказва роднинска връзка. А и да видим брат и сестра от двете протиположни страни на Силата, би ни дало отлична космическа семейна драма.

Изтъквани са предположения и за миналото на Фин – че той е син на контрабандиста Ландо Калрисиън.

Ейбръмс беше казвал, че тайната, обгръщаща фамилните имена на героите е "напълно преднамерена", което е намек, че могат да се очакват някакви разкрития. Но това, че след "Силата се пробужда" ще има още две части от "Междузвездни войни", означава че няма гаранция да видим семейни разкрития още в Епизод VII.

6. Колко важен е ББ-8? Когато суперсимпатичният оранжево-бял сферичен дроид ББ-8 се появи още в първия трейлър на „Силата се пробужда, преобладаващата реакцията на феновете на „Междузвездни война” беше нещо като колективно „Ах!”. Ние изтощихме банковите си сметки, за да се разграбим миниатюрните копия на робота, щом те се появиха на пазара и се радвахме да научим, че той вероятно е дама.

Но може би трябва да се замислим по-сериозно за ролята на ББ-8 в „Силата се пробужда”. Източници, близки до създателите на филма, разкриха, че дроидът има „неразделна” част от действието и е приятел на Рей, така както R2-D2 беше привързан към Люк в началната трилогия.

Благодарение на споменатия вече китайски трейлър, знаем също, че произходът, историята и мисията на ББ-8 са "класифицирана" информация, които роботът не може да сподели.

7. Какво цели Сноук? Информирани сме, че Върховният лидер Сноук (Анди Серкис) ще бъде ключовият антагонист в следващите три филма от "Междузвездни войни" - новият Голям лош (по подобиие на император Палпатин). Но всъщност знаем много малко за това какво ще прави този герой в "Силата се пробужда". Цялостната му история се пази в тайна, но една нова публикация повдига завесата – тя потвърждава, че лидерът, който е висок над два метра и e "много, много тънък", се появява в сцени с Кайло Рен.

8. Ще има ли Eуоки? За съжаление, сме почти сигурни, че вече знаем отговора: той изглежда e "не". Но докато филмът излезе по кината, онези от нас, които си спомнят покритите с козина, симпатични и войнствени жители на една гориста луна, могат да си помечтаят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!