"Северозападен романь" си търси читателите

Стоян Николов - Торлака 08 ноември 2014 в 21:39 8734 5

Северозападен романь
Романът, написан изцяло на диалект, излезе от печат и вече е на пазара

Стоян Николов - Торлака пуска преди около една година първите глави на романа си в своя блог. Публиката веднага забелязва добрата история, идеята и изпълнението допадат на всички, които обичат да четат на шантавия северозападен диалект. И днес вече книгата е факт.

"Северозападен романь" като един класически роман съдържа и вълшебна любовна история, и духа на епохата ни прогнила. А като един новаторски текст съдържа толкова лют език и толкова откровено и разголено назоваване на заобикалящия ни свят, че отначало очите ти се изчервяват, припарва ти леко, докато свикнеш...

За другоселците, незапознати с речта на дивия Северозапад, на последните страници има допълнение - речник на някои от думите и изразите.

Ето го и посвещението от самия автор:

"Посвещава се на всички отрудени, изнурени и постоянно мачкани от всевъзможни посоки хора, които въпреки всичко останаха да живеят в родния ми Северозапад, запазвайки достойнството, човещината, убийственото си чувство за хумор, богатата си душевност и непоклатимия си светоглед.

Не се посвещава на нито един от изклесяците, които вече десетилетия хрантутим из Народното събрание, Правителството, Президентството, Областните и Общинските администрации. Тези, които хем упражняват, хем позволяват умишлен геноцид спрямо моя роден край."

Представяния на уникалната книга ще има във Велико Търново на 15 ноември, в София на 13 декември и така нататък. Подробности търсете на severozapad.org

Можете да си закупите книгата с наложен платеж, като изпратите заявка на [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови