Седмица преди концерта на Ищар у нас новият ѝ албум е вече на пазара

ОFFNews 11 октомври 2016 в 15:54 7840 0

Ищар.

Само седмица ни дели от поредната вълнуваща среща с кралицата на етно жанра Ищар. Обичаната в цяла България изпълнителка избра България да представи за първи път на живо чисто новия си албум "Baila" („Танцувай“ на испански) на 18 октомври в Зала 1 на НДК

От вчера вече официално можете да го откриете на CD и на българския пазар от "Animato Music". Общият брой на песните е 12, сред които сингли на френски, испански и арабски. Текстовете на две от парчетата са дело на популярната френска изпълнителка Indila, а сред авторите на музиката е френският продуцент и DJ Skalp в колаборация с певеца Matthieu Mendes и Quentin Bachelet.

„Танцът е език на тялото, който се изразява в състояние на радост, общност, хармония на духа и тялото. Танцът позволява да се освободиш от напрежението, да забравиш проблемите, да изразиш емоции, когато езикът не е достатъчен. В този албум съм включила своя версия на "La vida es un carnaval" на Селия Крус (кубино-американска салса певица). В карнавала ми харесват смесицата от култури, цветове, акценти, катарзисът, все тази идея да се превъзмогне нещастието“, разкрива вдъхновението си Ищар.

Албумът вече е тотален фаворит на френската критика, която го оцени като вестител на голямото завръщане на звездата на уърлд и етно сцената. От момента на издаването си през юни "Baila" оглави редица класации във Франция и не слезе от първите места няколко седмици по ред. Цяла Европа вече танцува в ритъма на големия летен хит "A Paris". Заедно с него онлайн вече можете да чуете и едноименното парче "Baila".


Заедно с новия материал от албума Ищар ще изпее за българската публика и най-големите си хитове под съпровода на мултинационалния си бенд.

Билети за концерта на Ищар на 18 октомври в зала 1 на НДК можете да закупите от "Eventim" на цени между 40 и 80 лв. При закупуване на електронен билет, актуална е и опцията за бързо и лесно чекиране на входа на залата през мобилно устройство като алтернатива на разпечатване на билета. Подробности на www.artbg.org.

Може да прочетете интервюто на Ищар за OFFNews тук.


Съдържание на "Baila":

À Paris
Baila
La Vida Es Un Carnaval
Petite Marie
Il Joue (Toca)
Pour Toi Et Moi
La Foule / Amor De Mis Amores
Foule Sentimentale
Tourne-Moi La Tête
Dana Dana
Eucalyptus

Бонус песен:

A Paris (Zafrir Ifrah Remix)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови