Роулинг показа 7 свои неиздавани илюстрации на Хари Потър

OFFNews 24 август 2016 в 16:37 10942 2

Снимка Pottermore

Една от илюстрациите на Роулинг.

Джоан Роулинг, създателката на книгите за Хари Потър, явно е не само добър писател, но и самоук илюстратор, стана ясно, след като тя публикува 7 свои рисунки към първата творба от поредицата си.

Те бяха показани в официалния сайт на британката, "Pottermore", и става ясно, че са рисувани през 90-те години на миналия век, преди излизането на "Философският камък".

Приликите с впоследствие избраните актьори са огромни, което само може да ни радва. Авторката заяви, че след излизането на пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете" повече няма да се занимава с историята на момчето магьосник.

Но не е обещавала такова нещо като цяло за вселената му, като в скоро време предстоят да излязат 3 нови книги и филм.

Интересното е, че илюстрациите уличават Роулинг в дребна лъжа. Избраната да играе порасналата Хърмаяни в пиесата в Лондон бе с чернокож цвят, което накара много хора да възнегодуват. Като реакция писателката отвърна, че никъде в книгите си не е посочвала цвета на кожата на героинята си, нито пък си я е представяла по определен начин. Нещо, което бе опровергано от самите книги и от рисунките сега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13501

2

Kostadin Stefanoff

24.08 2016 в 18:13

Опаа, а са де. Преди няколко месеца се заоправдава , че уж никъде не била описвала Хармайъни като бяло момиче, ама я е рисувала бяла, очевидно. Ей аман от лицемерие!

9918

1

Пешо

24.08 2016 в 16:49

Ужасиите край нямат...