Роботи и извънземни на Концерта на възглавници

ОFFNews 16 ноември 2015 в 17:58 1920 0

На рождения ден на Концерти на възглавници ще се случват странни и необясними неща. Роботи, извънземни, астронавти и други модерни образи ще завладеят Централния военен клуб в София на 21 и 22 ноември от 11:00 и 17:00 часа.

Ще има цели четири празнични събития, в които няма място за Моцарт, Бетовен, Шопен и всички останали достолепни господа в класическата музика, защото предстои Съвременен концерт на възглавници.

В нощта на театрите фокусът ще е върху съвременните композитори, които често изискват от музикантите да правят особени неща. Например Стив Райх очаква от изпълнителите не да свирят, а да пляскат с ръце. Джон Кейдж пък изисква пианото да е пълно с гумички, винтове и болтове.


Освен необичайните звуци, които ще бъдат чути, ще се слуша и тишината с “изпълнител” от публиката, ще има музика за квинтет от дървени духови инструменти, а финалът е запазен за изключително духовития Концерт за пишеща машина от Лирой Андерсън.

Един час преди концерта гостите са поканени да посетят безплатно Работилницата на възглавници, която този път ще бъде музикална и всеки ще може да посвири на таен инструмент.

Билети за събитието се предлагат на този адрес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!