Робърт Дауни-младши отново е най-високоплатеният актьор

ОFFNews Последна промяна на 05 август 2015 в 15:24 3687 0

Снимка Walt Disney Company

Робърт Дауни-младши в костюм на Железния човек.

Най-високоплатеният актьор в света според класация на сп. "Форбс" отново е звездата от "Железният човек" и "Отмъстителите" Робърт Дауни-младши.

Печалбите му от 1 юни 2014 г. до 1 юни 2015 година са 80 милиона долара, като за сравнение през същия период за 2013-2014 г. бяха 75 милиона долара.

Втори се нарежда любимецът на поколения киномани Джеки Чан с 50 милиона долара. Хонконгският актьор е припечелил от американски и китайски филми, но и от производството на скъпоструващи стоки, на които той е лице.

На трето място е екшън звездата от "Бързи и яростни" и "Хрониките на Ридик" Вин Дизел с 47 милиона долара. Четвърти е Брадли Купър с 41,5 милиона, пети е Адам Сандлър с 41 милиона, а Том Круз се нарежда едва шести с 40 милиона долара.

Седмото място си разделят звездите на Боливуд Амитабх Бачан и Салман Хан с по 33,5 милиона долара печалби. Девети е друг индийски актьор - Акшай Кумар, който е заработил за 12 месеца 32,5 милиона долара. Десети е Марк Уолбърг с 32 милиона долара печалби за годината.

В предните години "Форбс" класираше само актьори, снимащи се в Холивуд - чужди или местни. Сега това се промени, като списанието вече взема под внимание и артистите, които участват в чужди продукции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови