Рашидов: Нито съм чалга, нито съм мутра, уморих се

OFFNews Последна промяна на 27 септември 2015 в 15:19 6301 9

„Като е чалга правителство, никой да не взима пари. Аз от мутри и чалгаджии не взимам пари. Това говорене не е красиво говорене, защото, за да може да изкараме 60% от бюджета на министерството са парите за театрите. Когато станах министър беше 50 милиона. Когато станах министър 18 милиона съм вдигнал парите за театрите. Аз имам биография... Един мъжкар, който не те уважава, не ти взима парите...и изведнъж чалга, не се говори така, не е честно, не е почтено. Уморих се от това, нито съм чалга, нито съм мутра".

Това заяви Вежди Рашидов пред bTV по повод думите на Александър Морфов по негов адрес и този на правителството, че представляват чалгата.

"Аз лично страхотно харесвам Сашо Морфов, това е моето лично отношение към него, той е изключително талантлив човек. Всеки кадърен човек е малко и чешит, той си е такъв. На всеки творец е някакво качество да бъде малко чешит. Правя обаче сериозна разлика - да си талантлив режисьор и талантлив мениджър са две различни неща", допълни министърът.

Той изтъкна, че в България има 50 държавни театри, а в 60-милионна Италия няма нито един, като предстоят бавни реформи.

"Ако трябва да ви кажа честните ми пари, които съм си декларирал преди да стана министър, които съм си изкарал с двете ръце по Япония, Америка, да ми ги откраднат накрая на живота – мълча отново като гробар. Нито съм чалга, аз съм окраденият. Нямам пари вече за атакуване”, коментира Рашидов по повод двата милиона лева, които държеше в КТБ.

„От всички медии до всички шоупрограми ги питам – и те са публични лица, защо не си ги декларират пред Сметната палата и аз ще го повдигна този въпрос и по колко печелят. На 65 години, не стига, че ме окрадоха, не стига, че честно живях, че си плащах данъците, за пенсия и за здравни...не искам да си отварям устата, много неща знам”, допълни той.

Според него ДПС е нормална и законна партия и "когато премиерът Борисов има нужда от подкрепа за един или друг законопроект, нормално е да търси хора, които да гласуват".

"Реформаторите не са лоши момчета. Те са млади, амбициозни момчета, ще се научат. Участват активно, отговорно. Сега, това, че са реформатори, че те най-много не ме искаха мен, но ги виждам просто млади, умни, образовани деца. Радвам им се, млади хора са", заяви Рашидов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.09 2015 в 02:27

Не е чалга, така е. Веждичката е просто един сенилен идиот вече.

28.09 2015 в 08:29

Iskate pak blondinka ot sorta na nina chilova za ministar?? Bog da pazi balgaria!

28.09 2015 в 01:44

Уморил си се? Тогава се оттегли. Инак - да, Вежди, ти си чалга. Ти си духът на чалгата. Ти си простак, пияница и човек с лош вкус. Върви си и никой няма да те споменава с лошо. И на никого няма да липсваш.

27.09 2015 в 21:41

веждито наистина не е мутра - подлога на мутри е

27.09 2015 в 18:55

Веждата е ПИЧ. Аз съм християнин и съм работил с него.

27.09 2015 в 17:36

Алоо, заспахте, пускайте на хората коментарите, че ще се оплачем на Центъра за изследване на демокрацията(ауу, колко авторитетно звучи, също като Легия Антимафия).

27.09 2015 в 16:16

Еххх... Ганьо, Ганьооо...

27.09 2015 в 16:03

Вежди не знам какъв е, обаче че Сашо Морфов е истеричен и груб егоцентрик, си е истина.

27.09 2015 в 15:44

Тюрк+монголец+славянин+грък+турчин+циганин=българин