Рашидов уволни шефа на Музикалния театър

OFFNews Последна промяна на 11 септември 2015 в 15:35 4494 2

Със заповед на министъра на културата за директор на Музикалния театър в София до провеждането на конкурс е назначена Марияна Арсенова.

Марияна Арсенова е дългогодишна солистка в Музикалния театър, заемала е и длъжността заместник-директор.

Досегашният директор на Музикалния театър в София Марио Николов е уволнен заради извършени от него тежки нарушения на трудовата и финансовата дисциплина. Те са установени в два доклада от проверка на Инспектората на Министерството на културата и на Звеното за вътрешен одит.

Докато е бил в болнични от 1 до 20 юни 2015 г. на домашен амбулаторен режим, Марио Николов участва в подготовка и представяне на спектакли в Театър за опера и балет „Олег Дановски” в град Констанца в Румъния. След това той продължи да представя и други болнични листове.

Всички обвинения, отправени към Николов от МК, бяха отвхрълени от вече бившия директор на Музикалния театър в интервюто му пред OFFNews. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2015 в 22:00

Не е хубаво да се източва НОИ с фалшиви болнични! Законите са за всички в крайна сметка! Интересно все пак дали г-н Николов ще върне парите в НОИ?

11.09 2015 в 17:41

Очаквано! Новият директор се казва Шибидар и ще изпълнява длъжността по съвместителство с НИМ. За прикритие вече са му дали и роля в специално написаната за него оперета "Ние с Батко Двама сме Едно".