Пускат в продажба и втори балкон за Нощ на ансамблите заради големия интерес

“Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин”, ще изненадат публиката с части от най-новите си програми на 11 март в зала 1 на НДК

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2020 в 12:27 2469 0

Поради голeмия интерес към поредното четвърто издание на "Нощ на ансамблите" на 11 март в НДК, днес се пускат в продажба и билетите за втори балкон на зала 1. Те ще са с цена 25 лв. за билет и могат да се намерят в системата на Ticketportal.bg, в Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, книжарници Booktrading и бензиностанции ОМВ.

В четвъртото издание на "Нощ на ансамблите" отново сили ще премерят трите наши най-големи фолклорни състава - “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин”, като и трите се “заканват” да изпълнят едни от най-новите си произведения за първи път пред софийска публика!

Части от новите им програми ще се редуват с класически произведения от репертоара на всеки от ансамблите, които са истински шедьоври в българското танцово и музикално изкуство.

Събитието ще открие ансамбъл “Тракия” със “Земята на Орфей”, като в самото начало на сцената ще излязат всички певици на трите ансамбъла, над 50 на брой, за да дадат уникално гласовито начало на “Нощ на ансамблите 4”. “Земята на Орфей” ще бъде показана за първи път в София. Освен най-новото от репертоара си, ансамбъл “Тракия” ще представи и произведение от най-старата си премиера, от преди цели 45 години.

Ансамбъл “Филип Кутев” няма да остане по-назад и ще представи “Пазарджишко” - също част от най-новата им програма. Те обаче са намислили да покачат градусът на емоциите в залата с изпълнение на “Тракийска сватба” – произведение с близо 70 годишна история.

Ансамбъл “Пирин”, като представител на принския регион, съвсем естествено ще заложи на темпераментните макдонски ритми. Най-новото от тях е със заглавие “Песни и танци от Югозапада”, но няма да пропуснат да представят и едно класическо произведение от репертоара си. След голямото надиграване финалът ще е запомнящ се - ситно шопско! Тогава всички състави ще танцуват и пеят заедно на сцената. А най-неудържимите фенове сред публиката ще могат да се хванат и в общо хоро!

НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ е неповторима емоция и празник за почитателите на българския фолклор! Трите ансамбъла - “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин”, за пореден път ще ни представят извънземна класа, изключително преживяване и завръщане към българския корен!

Присъединете се към събитието във фейсбук ТУК.
Билети можете да вземете от ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови