Премиера на спектакъла 'Go-Do-t'

Спектакълът е по мотиви от 'В очакване на Годо' на Самюъл Бекет

OFFNews 12 януари 2021 в 11:43 2343 0

„Go-Do-t“ e авторски спектакъл на Stodara, Емона Илиева и Грета Гичева по мотиви от „В очакване на Годо“ на Самюъл Бекет. Премиерното представление ще се играе на живо на 28 януари 2021 г., на камерната сцена на Национален студентски дом.

„Път сред полето. Дърво. Вечер.“

А какво би станало, ако Владимир и Естрагон бяха жени? Какво чакат две жени на път извън града? Go-Do-t използва основните мотиви от Бекетовата пиеса като своеобразна рамка и отправна точка, за да изследва темата за Спасителите днес. Екипът разработва текстовете в хода на репетиционния процес, като отмества или напълно заменя контекста.

„- И каква е професията ти?

- Публична. Ама не на Околовръстното!“

Две актриси „очакват Годо“ в свръхмодерния свят на капиталовия пазар. Около това очакване витаят въпросите за оцеляването, за мечтите и надеждите, за удовлетворението и комфорта и не на последно място – за изкуството и неговата цена. Ключовите ситуации от познатия текст на Бекет се прекодират през стереотипите и изискванията, традиционно поставяни пред жените, и съвременната задача да се продадеш добре. Оказва се, че на кръстопът е както професионалната, така и чисто човешката реализация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови