Предстоящи събития в НДК 13 - 18 юни

ОFFNews 13 юни 2017 в 13:10 3320 0

13 юни /вторник/

На 13 юни от 17:00 до 21:00 часа в литературен клуб „Перото“ ще се проведе кръгла маса на тема „Граници на „творческото“ в художествената документалистика“, организирана от СтолицаЛитература 2017, Фондация „Елизабет Костова“. Събитието ще бъде излъчено на живо по ArtLive.

Книгата на Огнян Ковачев – „А не знам защо съм тъжен“ ще бъде представена във вторник (13 юни) от 19:00 часа в новооткритото пространство за култура в НДК – "Зала 42".
 
14 юни /сряда/

"Корабът нощ" в театър "Азарян" от 19:30 ч.

по текстове на Маргьорит Дюрас

участват: Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова, Цветана Манева
режисьор: Стилиян Петров

Билети: 20 | 18 лв.
Билетен център, НДК и ticketportal.bg

В „Корабът Нощ“ режисьорът Стилиян Петров събира за пръв път на една сцена четири забележителни български актриси: Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова и Цветана Манева.
Актьорската им среща е през текстовете на Маргьорит Дюрас – една от най-значимите фигури на френската литература.
„Има глас в текста – за мен винаги е било така при Дюрас – глас, който разказва истории. Пишещ глас, който търси думи, места, енергия, ерогенни зони, нови сезони в природата и човека. Плачещ глас. Глас, който те гледа в сърцето. Глас, който сънува, който тъгува на глас еротичният сън на човека.

В сряда от 18:00 часа в литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата „Господари на моргата“ на Огнян Стефанов с модератор Люба Кулезич.

15 юни /четвъртък/

Краси Алексиева представя своите книги „Любов на живота“ (поезия) и „Пътят на художниците“ (есеистика) в четвъртък от 18:00 часа.

Тошо Тошев и издателство „Ентусиаст“ ви канят на представяне на книгата „Политическа орда“. Срещата с един от най-известните журналисти на България ще се проведе в най-новото културно пространство на София – зала 42, 15 юни, 19:00 часа.

16 юни /петък/

Индийският епос „Махабхарата“ ще бъде представен в петък (16 юни) от 19:00 часа в литературен клуб „Перото“.

17 юни /събота/

В събота от 7:00 до 11:00 часа литературен клуб „Перото“ по традиция ще посрещне екипът на „Библиотеката“ – предаването за книжна култура в ефира на БНТ. Достъпът е ограничен.

Поредната дискусия в Годината на детската книга ще разисква въпросите за „Детските книги и дигиталният свят“. Очакваме ви в събота (17 юни) от 16:00 часа в литературен клуб „Перото“. Събитието ще бъде излъчвано на живо по ArtLive.

18 юни /неделя/

На 18 юни (неделя) от 20:00 часа в зала 1 ви очаква големия концерт на най-вълнуващото сопрано в света Соня Йончева. Оперната прима ще представи за първи път в София своя удивителен Вердиев репертоар. На сцената на зала 1 сопраното ще си партнира с брат си Марин Йончев и Фестивален симфоничен оркестър с диригент съпругът на дивата Доминго Хиндоян.

34-то издание на Национален конкурс за детско литературно творчество „Искри“ ще е състои на 18 юни (неделя) от 09:00 до 11:00 часа в литературен клуб „Перото“. 

Същият ден от 22:00 до 24:00 часа в „Перото“ ще се проведе коктейл с покани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!