Прокуратурата започна разследване на ремонта на НДК

OFFNews 12 юни 2017 в 16:38 4204 1

Прокуратурата е започнала разследване на ремонта на НДК. 

Образувано е досъдебно производство за нецелево разходване на средства, съобщиха от прокуратурата, цитирани от БГНЕС. 

За започналото разследване потвърди зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който уточни, че на този етап досъдебното производство е срещу неизвестен извършител.

Той отказа да даде повече подробности по въпроса заради липсата на разрешение от наблюдаващия прокурор.

В момента в НДК тече ремонт заради предстоящото Председателство на Съвета на ЕС, което трябва да започне в началото на 2018 г. 

За ремонта на НДК са предвидени над 40 млн. лева. 

От НДК обявиха, че не са уведомени от прокуратурата за образувано досъдебно производство, оттам не са изисквани документи или информация от директора Мирослав Боршош, той не е викан и като свидетел. 

От НДК посочват, че от началото на ремонта са извършвани множество проверки от различни институции - Дирекция за национален строителен контрол, Главна инспекция по труда, Агенция за държавна финансова инспекция.

"НДК застава категорично зад принципа на прозрачност на изразходването на публичните средства и е готов да съдейства на всички органи в предоставянето на информация по случая. НДК е една от най-прозрачно работещите институции, които с десетки публични прояви информира за подготовката на сградата за Председателството като част от цялостното ни разбиране за промяната в управлението на Двореца", посочват още в позиция от НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови