Последен концерт на Кайно Йесно Слонце за следващата една година

OFFNews 29 март 2017 в 17:24 3946 0

На 30 март Кайно Йесно Слонце ще изнесе последния си концерт преди оттеглянето си в дълга творческа почивка от поне една година.

Те ще представят своя пети албум "Mare Verborum" в "Sofia Live Club" заедно с лондонската джаз сензация Shabaka and The Ancestors.

Билетите са на цена от 30 лв., а в деня на концерта ще се продават за 35 лв.

Във вълшебната вечер на 30 март Kayno Yesno Slonce ще демонстрират един по-различен звук, по-твърд и по-динамичен от познатия им акустичен стил. Не малка заслуга в тази нова посока има барабанистът Владимир Василев, познат от култови групи като Остава и Анимационерите, който ще бъде гост-музикант след 2 дни.

Много нови музикални пластове в "Mare Verborum" се разгръщат и благодарение на специалното участие на талантливата млада челистка Маги Петрович, която също ще излезе на сцената в четвъртък вечер.


Албумът вече е тиражиран и на CD с оригинален 3D илюстрации по идеен проект на Петър Делчев (продуцент на албума и тамбура) и реализация на Юлия Узунова (синтезатори и гльокеншпил в групата). Албумът, съдържащ 6 песни, ще може да бъде закупен на специалния щанд в деня на концерта заедно с останалите традиционни креативни артикули на групата.

Концертът, обединяващ символично две привидно далечно отстоящи музикални традиции от два континента под името The Bridge, ще стартира точно в 20:00 часа на 30 март, когато на сцената ще излязат виртуозните джзмени Shabaka and the Ancestors. Те ще представят супер успешния си дебютен албум "Wisdom of the Elders".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови