Полети с парапланер и балон и карнавал във въздуха ни очакват на "Въздухария"

ОFFNews Последна промяна на 01 септември 2017 в 15:25 3912 0

Полети с парапланер, полети с балон с горещ въздух, карнавал във въздуха и акро шоу са само част от активностите, които ще се случат по време на четвъртото издание на фестивала „Въздухария“, което ще се проведе от 8 до 10 септември в Сопот.

Специално за четвъртото издание на фестивала в България пристигат двама френски пилоти, доказали уменията си не веднъж на международната сцена. Те ще изпълнят акробатично шоу с парапланери в небето над Манастирската поляна, на която ще бъде разположена фестивалната зона. 

Фигури в небето ще чертаят и самолети. Пилотът Александър Мариносян ще изпълни акро шоу със самолет, което със сигурност ще ни накара да поискаме да полетим.

Мечтата за политане е най-лесно осъществима по време на „Въздухария“. Вече е възможно предварителното записване за тандемни полети с парапланер и въздушен балон през сайта на фестивала. 

Карнавал във въздуха с награди ще очаква специално всички по-щури пилоти. Организаторите на „Въздухария“ предизвикват всеки пилот да се премени подобаващо, така че въздушното пространство да се изпълни с весели, шарени и щури летци. Освен всеки индивидуален пилот, във въздушния карнавал могат да се включват и всички, записали се за тандемен полет.

Те обаче трябва да помислят не само за своя костюм, но и за карнавална премяна за пилота, с когото ще полетят.

След фестивала ще бъде организиран конкурс за най-оригинална карнавална премяна, от който ще бъдат излъчени трима победители. Наградата за тях ще бъде ветроходно пътешествие, подарено от организаторите на „Въздухария“. 

Както подобава, „Въздухария“ ще забавлява посетителите си не само във въздуха, но и на земята. Ще бъдат организирани работилници и представления с различни тематики – пътят на Kунг фу, цирк „Играчка-плачко“, Аеро йога, огнен пърформънс "Бушмен", цирк „Combino Circus“, работилница "Да оцветим света с любов" и други, които предстоят да бъдат обявени.

Фестивалът ще бъде съпроводен и от музиката на редица артисти, сред които Milenita & Band, Ambient Folklore, Zeyra, Група АС, Никола Симеонов, СътвориМи – импровизация с публиката, Soulfia – акустичен концерт и други. Към тях се присъединяват и двама диджеи, доказали възможностите си да ни изпращат във въздуха – DJ Ihou, който ще ни раздвижи с фънки ритми и DJ Dharba, с който навлизаме в света на ска музиката, дръм енд бейс звученето, балканските звуци и кумбия ритмите.

Освен всичко това, „Въздухария“ ще ни зарадва и с няколко лекции на различни въздушни тематики. Ясен Савов – настоящият носител на националния рекорд за най-дълъг прелет с парапланер (350 км), ще бъде един от пилотите, които ще направят представяне по време на фестивала. Презентация, обхващаща интересни летателни моменти и история на парапланеризма, ще бъде направена от опитните пилоти на SkyCamp и със сигурност ще привлече вниманието както на по-опитните, така и на начинаещите пилоти или просто любители на летенето.

Специална лекция по метеорология ще бъде изнесена от Георги Йорданов, а Александър Мариносян, който ще изпълни самолетното акро шоу, също ще се качи на лекторската сцена като презентатор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови