Quantcast

Плевнелиев откри паметника на ген. Владимир Стойчев (снимки)

ОFFNews Последна промяна на 22 октомври 2014 в 13:58 5687 4

1/1
Президентът Росен Плевнелиев с ветерани.

Снимка Булфото/Николай Варадинов.

Президентът Росен Плевнелиев с ветерани.

Президентът Росен Плевнелиев откри бюст-паметник на видния български пълководец, дипломат, спортист и олимпиец генерал Владимир Стойчев пред Спортната палата в София.

"С този паметник отдаваме почит на живота и делото на един от най-способните и храбрите български офицери, общественици и спортисти", подчерта държавният глава.

"Стойчев е последният български генерал, командвал наши войски във военно време. Той е участник в двете Балкански войни и Първата световна война", припомни Плевнелиев.

Под командването на ген. Стойчев за първи път в нашата история Българската армия достига най-далечната си линия на настъпление в Австрийските Алпи. Освен като военен ген. Стойчев се проявява и в спорта и обществената сфера - майстор е на висшата езда и е бил няколко мандата депутат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2014 в 18:58

Поредният паметник на национален предател.

А тия вампири с ордените (и лентичките) мястото им е в затвора !!!

22.10 2014 в 16:17

@dimitar

То това си човек със заслуги главно към североизтока! Така че всичко си е същото. Само като видиш мумиите с по двеста медала всяка, подобно на онези в Северна Корея и ти става ясно, за какво е цялата работа.

22.10 2014 в 15:06

На снимката - КАСКЕТ-ТИКВА-КАСКЕТ-ТИКВА.....

22.10 2014 в 14:53

Това не е паметник, а паметниченце !! каквото този заслужил БЪЛГАРИН определено не заслужава.
Просто се вбесявам, като гледам какви статуйки издигаме на собствените си герои и с какви монументи се кланяме пред чуждите , особено тези от североизток !

 
X