Quantcast

Певицата София представя новата си песен, тя пак е по музика на Момчил

OFFNews Последна промяна на 11 април 2019 в 17:47 2860 0

След 3-годишно отсъствие от сцената певицата София се завръща с нова песен, озаглавена "Пътят към теб''. По традиция музиката е дело на Момчил Колев ("Клас", Дони и Момчил), а текстът е на Лина Шишкова.

Тя ще бъде представена на 16 април в кино "Култура" в София, улица "Сан Стефано" 22 от 20:00 часа. Там на мини-концерт от около час публиката ще може да се наслади на най-доброто от творчеството на София, както и да се срещне и поговори с нея.

"Стилът на песента звучи като нещо от 90-те години на миналия век, ранните 2000-ни. Тъй като музиката е дело на Момчил, логично да е много близо до стила му. Въпреки това е по-динамична, има го загатването и на ню уейва. Песента носи доста по-различна енергия от предходните ми парчета. Текстът е на Лина Шишкова, която освен текстописец е и чудесна актриса. С нея имам няколко парчета вече и смятам, че се стиковаме много добре", коментира пред OFFNews София.

Предпосленият сингъл на певицата, "Сбогуваме се бавно", който също е по музика на Момчил Колев и по текст на Александър Петров, грабна третото място на конкурса "Златна лира". Въпреки това радиостанциите отказват да го завъртят, защото баладата не е достатъчно комерсиална

Според София, в България отдавна е настъпила т.нар. модел на американската чалга, който силно пречи на развитието и популяризирането на качествените творци у нас, които съществуват, въпреки че не се говори много за тях.

"Американската чалга са еднодневки, не съм съгласна с посланията, които се отправят от 15-годишни момиченца, които изглеждат – съжалявам, че ще го кажа – като порнозвезди в ефира. Не, че в Америка това не се случва, но защо трябва да го копираме тук", пита, София.Тя допълва, че другото лошо нещо в родната музикална сцена е това, че телевизията се е превърнала в най-голямото поле за изява на музикантите и артистите, но по начин, който изкривява културата. Вместо да творят музика, те правят шоу: "Всякакви телевизионни формати излязоха, всеки се стреми или да е жури, или да участва в тях. Музиката вече не е изкуство, а шоу".

Въпреки това в България все още има изключителни песни и артисти, които работят в мелодичния стил от 90-те и ранните 2000-ни години, когато е било златното време на българската музика, според нея.

"Имах нужда да кажа нещо с тази песен, не да се продавам и да стана известна. Ясно ми е, че няма тепърва да покорявам родната и световна сцена, но не това е най-важното на музиката. Тя е начин да изразиш себе си и да срещнеш хора, които те разбират и оценяват това, което вършиш. Затова моята цел е да се върна към клубната сцена, където всъщност е истинският живот на музиканта. Където ти можеш да имаш допир до хората и да видиш от първа ръка как те реагират на творчеството ти", допълва София.

Тя разкри, че има материал за цял албума с Момчил, но все още са далеч от идеята за създаването им, тъй като това не е самоцел за тях. Въпреки това със сигурност в скоро бъдеще ще чуем нови съвместни парчета от тях.


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !