Откраднаха 300-килограмова статуя от бронз, емблема на Балчик

ОFFNews 19 ноември 2015 в 21:18 6743 5

Откраднатата статуя.

Бронзова статуя, висока над 2 метра и тежаща повече от 300 килограма, е била задигната в Балчик, предаде "Нова телевизия".

Скулптурата се е намирала на "Рибарския площад" повече от 34 години, като преди година бива преместена в оранжерията на общината заради започнатия ремонт. Там тя не била охранявана, но била заровена един метър в земята. Нещо, което не спрямо неизвестните крадци да я задигнат.

„Беше емблематична за града ни, защото е свързана с живота и младостта на много от балчиклии. Съвсем безцеремонно и нагло беше открадната", обясни директорът на Историческия музей в Балчик Радостина Енчева. Хората в града я наричат "Двамата влюбени".

Цената за килограм бронз е 4.50 лв. обаче, което сигурно е накарало престъпниците да ѝ посегнат. Полицията в момента разследва случилото се, но хората са скептични.

„Имаше следи от влачене на статуята, което показва, че са били повече хора. Изнесли са я на ръце? До някъде може би на ръце са я изнесли и са я влачели. Интересното е после как са я транспортирали", обясни главният озеленител на Община Балчик Мариан Цветков.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови