Оркестърът на Глен Милър се завръща в България с нова концертна програма

ОFFNews 02 декември 2016 в 14:02 5215 0

“It’s Glenn Miller Time” е името на актуалната концертна програма, с която ще видим отново след няколкогодишна пауза бляскавия оркестър на Глен Милър. Неизменно под вещото ръководство на Вил Салдън, оркестърът ще излезе на сцената на Зала 1 на НДК на 22 март 2017 г., за да ни потопи в очарованието на една отминала епоха на джаза и суинга, която днес звучи по-актуално от всякога.

Първите 300 билета са със специално коледно намаление от 10 лв., като може да ги намерите в "Ивентим". Ценовите категории са между 40 и 100 лв.

Повече от 75 години след основаването на биг бенда от големия композитор Глен Милър светът не спира да се вдъхновява отново и отново от гениалните му и незабравими композиции. Сред тях са "Moonlight Serenade", "In The Mood", "Chatanooga Choo Choo", "Pensylvania 6-5000" или "American Patrol".

С майсторските си изпълнения оркестърът ни връща сякаш с машината на времето в 30-те и 40-те години на отминалия век. Именно в този период е възникнал и един от най-космополитните и завладяващи музикални стилове на всички времена и увлякъл в танц хиляди по света– суингът.

У нас ще пристигне в пълния си състав оригиналният оркестър, начело с Вил Салдън, изпълняващ автентичните аранжименти така, както ги е оставил на нотните листове самият Глен Милър. Ще видим членовете на бенда, облечени в оригиналните костюми, с които са излизали на сцена още със своя основател, както и оригиналния им музикален реквизит.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews