Нов криминален сериал по HBO от 12 януари

OFFNews 09 януари 2015 в 13:57 4802 0

На 12 януари по HBO започва излъчването на новата криминална полска продукция „Глутница“ (Wataha).

Сериалът разказва историята на граничарите, които опитват да спрат нелегалния поток от хора, оръжия и наркотици на една от най-уязвимите граници на Европейския съюз.

„Глутница“ започва с бомбена атака, която убива група граничари - оцелява единствено капитан Ребров. Заедно с колегите, мъжът губи и любимата си Ева. Единственият оцелял се превръща и в главен заподозрян. Докато прокуратурата го разследва, граничарят решава да намери кой стои зад атентата.

Филмът е интригуващ разказ за границата не само като територия, но и като философско понятие - за онази разделителната линия между световете на бедни и богати, за тънкото въже, по което балансираме, когато правим житейските си избори.  

В “Глутница“ границата има много измерения – тя е и географско понятие, и граница между световете на охолството и нищетата, етична дилема, дори граница между живота и смъртта.

Сериалът ни предоставя рядък достъп до затворения свят на граничарите. Сцените в “Глутница“ са заснети със специалното съдействие на полските гранични служби и професионалните моменти във филма са идентични с реални ситуации от тяхната работа.

Шестте серии на първи сезон са режисирани от Михал Газа и Каша Адамик.

Епизодите на „Глутницата“ ще се излъчват по HBO всеки понеделник от 22:40ч. Сериалът ще може да се гледа и в онлайн видеотеката на HBO – HBO GO, където еп. 1 ще бъде наличен за свободно гледане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови