Ексклузивно Облекчаване на мерките: Отварят езиковите школи, пускат публика по стадионите

Носителят на Златна палма „Аз, Даниел Блейк” на София Филм Фест

ОFFNews Последна промяна на 09 януари 2017 в 16:46 4265 0

Носителят на Златна палма "Аз, Даниел Блейк" на режисьора Кен Лоуч ще бъде представен през март на българските киномани по време на 21-вото издание на София Филм Фест, което стартира на 9 март.

Лентата има десетки награди от различни филмови форуми. Предава историята на възрастен дърводелец, чийто живот се разпада на парчета в огромното море на бюрокрацията. Създаден с хумор и отчаяние, филмът е безкомпромисен - пленява с естествената простота на разказа, близка до минимилизъм, запазена марка за филмите на Кен Лоуч и неговото социално кино.

„Аз, Даниел Блейк” не оставя никого безразличен. Историята се превърна в полемичен разказ за сблъсъка със системата на един обикновен човек – Даниел Блейк (в ролята Дейв Джоунс). Сред абсурдната джунгла от сиви офиси и досадни чиновнци, осигуряващи помощи за безработни и хора в неравностойно положение, Даниел се сприятелява с Кейти (Хейли Скуайърс), самотна майка на две деца в подобна ситуация. Двамата скоро решават, че е по-честно да не се играе по правилата на бюрократичния свят.

Билети за прожекциите на София Филм Фест може да закупите тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови