"Ню Бояна" отваря център за обучение на кадри за кино индустрията

Велизар Бинев ще води първия курс за киноактьори във FilmForge

Оffnews 03 февруари 2017 в 16:48 15532 0

Нова възможност за желаещите да работят в световната филмова индустрия дава "Ню Бояна" - едно от най-големите и успешно развиващи се филмови студия в Eвропа. То създаде свой център за професионално обучение – FilmForge.

Центърът е лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение при Министерски съвет на Република България.

Първият курс, който започва на 13 март, ще бъде по актьорско майсторство за специалност “Киноактьор”. Ментор на курса ще e Велизар Бинев.

В продължение на 14 седмици той ще обучава талантливите си студенти в изкуството на играта пред камера. Желаещите да се включат в обучениeто трябва да са навършили 16 години и да владеят английски език. Кандидатстването се осъществява на два етапа: изпращане на резюме и интервю. Адресът за кореспонденция е: [email protected].

Центърът за професионално обучение към “Ню Бояна” - FilmForge е лицензиран да обучава студенти в 9 професии с 10 специалности, достигащи до трето или четвърто ниво на професионална квалификация, съгласно Списъка на професиите за професионално образование и обучение.

След успешното завършване на курса и полагане на държавните изпити, всеки студент получава сертификат за професионална квалификация (цялостна професия) или сертификат за квалификация за част от професия. Над 50% от обучението е практика. За най-добрите студенти се осигурява реална възможност да започнат работа във филмовата индустрия.

Eдин от следващите курсове, които ще започнат в центъра за професионално обучение към “Ню Бояна” е за Специалист по 3D Simulation. Това е експертът, който работи в сферата на компютърно генерираните визуални ефекти в киното и има задачата да създава динамични изображения, които по нищо не се отличават от реалните им еквиваленти, като например природни стихии. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови