МК ще връчи почетен знак "Златен век" на Хосе Карерас

ОFFNews Последна промяна на 25 ноември 2015 в 14:11 3300 0

Хосе Карерас.

Министерството на културата ще удостои прочутия испански оперен певец Хосе Карерас, един от Тримата тенори, с най-престижното си отличие - почетен знак „Златен век” - звезда с огърлие, по време на прощалния концерт на великия тенор на 3 декември в зала 1 на НДК.

Великият тенор ще получи и грамота за постигнати изключително високи творчески резултати и големи заслуги за развитието и популяризирането на културата и изкуството.

За съжаление Хосе Карерас няма да може да осъществи желанието си да се срещне с министър Вежди Рашидов, но се очаква да бъде приет от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Единият от Тримата тенори е отделил и време, за да успее да разгледа столицата ни в компанията на българските си приятели.

На сцената в зала 1 на НДК на Карерас ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс”, съставен от класни български инструменталисти. Освен тях на сцената ще излязат още диригентът Давид Хименес и сопраното на Болшой Театър Анна Аглатова. Ще прозвучат пиеси от Йохан Щраус, Джузепе Верди, Дмитрий Шостакович, Ерик Сати, Едвард Григ и други автори.

Интересът към концерта на великия тенор “A Life In Music” е изключително голям. Една от причините за това е и фактът, че това ще бъде последното излизане на Карерас пред родна публика. По-рано тази година Маестрото обяви, че се оттегля от активната кариера в музиката, за да се посвети на фондацията си за борба с левкемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови